De must-sees op Walcheren!

Mooie stranden, een uitstekende spot voor watersporters, cultuur en historie

 
 
Home / Artikelen / De must-sees op Walcheren!
 

Op het Zeeuwse schiereiland Walcheren is van alles te zien en te beleven. Op zoek naar een mooie strandbestemming, dan vind je hier beslist wat je zoekt! Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Ben je een liefhebber van cultuur en historie? Dan raak je hier niet uitgekeken. Elk stadje en elk dorpje heeft zijn eigen fantastische hoogtepunten. We nemen je hier alvast mee langs de mooiste plekjes van Walcheren, met wonderbaarlijke bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor jong en oud.

Een vakantie in Walcheren? Blijf slapen in een van de vele goede vakantieparken in Walcheren. We tippen de beste vakantieparken.

Tip! Roompot Domburg is een top adresje in Domburg. Bekijk hier de beste Roompot parken in Zeeland. Gaat je voorkeur uit naar Landal? We hebben de beste Landal parken in Zeeland samengebracht

Zoutelande

Zoutelande is een gezellig sfeervol dorp met cafés, restaurants en winkeltjes. Vooral de stranden van Zoutelande zijn zeer populair! Zoutelanden werd bezongen in een hit van de bekende band ‘Bløf’. Dit prachtige plekje is door de jaren heen ook een inspiratiebron geweest van vele kunstschilders. Enkele bezienswaardigheden zijn de Catharinakerk, het Bunkermuseum en de Molen van Zoutelanden. Of beleef waterpret met de kinderen bij de Waterspeelplaats de Meerpaal. Je kunt er ook mooie fiets- en wandeltochten maken.

Zoek je een goed vakantieadres in Zoutelande? Dan kunnen we Aparthotel Zoutelande aanraden

Wat te doen op Walcheren: Bezoek Vlissingen

Er zijn vele goede redenen om Vlissingen te bezoeken. Zo heeft Vlissingen een beschermd stadsgezicht en zijn hier ruim 300 monumenten te bewonderen, waaronder het Beursgebouw, de Sint-Jacobskerk en de Loodsenhuizen in Jugendstil. Daarnaast trekt Vlissingen ook veel toeristen vanwege de schitterende ligging aan de Westerschelde, de uitgestrekte boulevard, de stranden en het indrukwekkende maritieme verleden. Bezoek het maritiem museum MuZEEum of beleef een leuke dag met de kinderen in het piratenpark Het Arsenaal.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Vlissingen? Dit zijn onze tips!

Domburg

Domburg is een sfeervolle badplaats aan de westkust van Walcheren. Niet alleen toeristen komen graag naar Domburg, het stadje staat ook bekend als kunstenaarskolonie. Het was een geliefd oord onder kunstenaars als Piet Mondriaan en Marie Tak van Poortvliet. Elk jaar in mei wordt een Schildersweek georganiseerd in Domburg. Uniek aan Domburg is dat het eveneens het predicaat ‘Heilzame zeebadplaats’ mag dragen. Vooral dokter Johan Mezger heeft in de 19de eeuw op dit vlak veel voor Domburg betekend.

Uitwaaien op de stranden van Domburg? Reserveer een bungalow op Roompot Domburg

Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, telt maar liefst 1100 rijksmonumenten. Wist je dat in de tijd van de VOC, Middelburg na Amsterdam de belangrijkste stad van Nederland was? Enkele hoogtepunten van Middelburg die je gezien moet hebben, zijn: De Abdij van Middelburg, De Nieuwe Kerk en de Lange Jan. Wil je meer weten over de Zeeuwse geschiedenis, dan is het Zeeuws Museum een ‘must’. Winkelen, een terrasje pikken, lekker uiteten? Ook dan ben je in Middelburg op de juiste plek.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Middelburg – 8 must visits

Veere

Veere kent een rijke geschiedenis. Het was van oudsher een handelsstad. De Schotse huizen zijn hier een overblijfsel van. Andere historische monumenten zijn de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de verdedigingstoren de Campveerse Toren. Nu is Veere een echt watersportwalhalla, dankzij de ligging aan het Veerse meer. Er wordt hier volop gevaren en gezeild. Bij de haven van Veere is het altijd gezellig op de terrasjes of in de cafés. Het is een aanrader om fiets- of wandeltochten rond het Veerse Meer te maken.

Vakantie aan het Veerse meer? Boek dan een vakantiepark in Veere