Zomaar een dagje er tussenuit. Heerlijk!

Onderneem eens iets onverwachts!

 
 
Home / Artikelen / Zomaar een dagje er tussenuit. Heerlijk!
 

Je hebt één of misschien wel een paar dagen vrij! Je kunt ervoor kiezen om thuis te blijven om wat te klussen, maar je kunt er ook voor kiezen, om er lekker op uit te trekken. Een stedentrip, naar het strand, duik de natuur in of bezoek een pretpark. Keuze aan dagjes uit heb je in Nederland meer dan voldoende! Ook heel fijn: Nederland is niet heel groot en alle bestemmingen zijn makkelijk en goed met de auto bereikbaar. Zou je nu spontaan een dagje weg willen, met de onderstaande tips ga je goed voorbereid, een dag op pad!

Check het weer!

Helaas, maar in Nederland regent het regelmatig! Prima voor de boeren, maar als jij een dagje weg wil, zit je niet te wachten op regen. Check dus het weer! Heb je een paar dagen vrij, dan valt er wellicht wat te schuiven. Maar heb je maar één dagje vrij en wil je toch weg? Kies dan voor een indoor activiteit. Misschien dat je naar het strand had gewild of had willen shoppen, maar bij regen is dit natuurlijk minder leuk! Denk bij een indoor activiteit aan een dagje wellness of zoek een subtropisch zwembad op. Of wat dacht je van ‘De Bonte Wever’ of ‘Preston Palace’? Hier kun je een compleet dagje all-in genieten, inclusief eten en vermaak! Leuke uitjes die je kunt ondernemen als het slecht weer is!

Check de files en je auto

Vol goede moed stap je in de auto en je verwacht dat je binnen twee uur op je bestemming zal aankomen. Maar helaas onderweg kom je in een file! Niet goed voor je humeur. Ook kan je dagje uit zo heel wat korter uitvallen. Dus check altijd de files! Maar je kunt ook kiezen voor een kleinere stad of een rustigere streek. Ook het tijdstip dat je wil gaan rijden speelt een rol, vermijd dus de spits! Nog een aandachtspunt is je autoverzekering. Het is altijd slim om deze regelmatig te checken, zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Sluit bijvoorbeeld de uitgebreide autoverzekering van Centraal Beheer af.

Tips voor een spontaan dagje weg

Nederland is niet groot en binnen enkele uren zijn nagenoeg alle steden en streken prima bereikbaar. Maar dit maakt het ook lastig, want je kunt alle kanten op! Het is dus slim om te bepalen hoe lang je wilt reizen. En beslis welke steden, dorpjes of natuurgebieden je dolgraag wil bezoeken. Door een reistijd te bepalen, wordt de keuze wellicht al wat makkelijker. Staat een stad hoog op je bucketlist? Dan is de keuze zo gemaakt! Kies ook niet direct voor de bekende steden als Amsterdam of Rotterdam. Wat dacht je van Den Bosch? Hier hebben ze heerlijke Bossche bollen, je kunt er prima winkelen en een boottocht maken op de Binnendieze. Nog geen idee? Lees de onderstaande artikelen voor inspiratie:

Tip: staat een dagje Efteling of een dagje Toverland hoog op je bucketlist, dan is dit je kans! Want buiten de reguliere schoolvakantie is het hier een heel stukje rustiger. Zo vermijd je lange wachttijden en krijg je ook echt waar voor je geld! Want het is gewoon jammer als je lang moet wachten. Je kunt hierdoor toch in veel minder attracties! Op de website van de Efteling kun je overigens ook zien op welke dagen ze veel of juist minder drukte verwachten.

Nog veel meer dagjes uit

Nederland heeft natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een spontaan dagje uit! Ben je nog op zoek naar wat inspiratie? Kijk dan eens bij onze ‘lekker weg tips’. Hier melden we de mooiste en leukste lekker weg tips in Nederland. Zoeken gaat gemakkelijk aan de hand van de rubrieken. Maar vergeet ook niet om eventjes in je eigen streek rond te kijken of om je vrienden en of familie om tips te vragen. Wie weet ligt er direct bij jou om de hoek een verrassend uitje. Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.