5x de mooiste kustplaatsen in Zuid-Holland

Geniet van het oneindige uitzicht over zee

 
 
Home / Artikelen / 5x de mooiste kustplaatsen in Zuid-Holland
 

Zuid-Holland kent behalve grote steden als Rotterdam en Den Haag ook meerdere kustplaatsen die erg in trek zijn. Denk aan Scheveningen en Noordwijk, maar ook Kijkduin en Katwijk. Al deze kustplaatsen trekken op  zomerdagen volop dagjesmensen, met Scheveningen als populairste badplaats van het land. Noordwijk wordt ook wel de bloemenbadplaats van Nederland genoemd, door haar geweldige ligging tussen de bollenvelden. Kijkduin en Katwijk zijn verborgen pareltjes voor wie houdt van heerlijk ontspannen tijdens een rustig dagje strand aan de Noordzeekust.

Noordwijk

Noordwijk wordt ook wel de bloemenbadplaats van Nederland genoemd, door haar geweldige ligging tussen de bollenvelden. Het is een badplaats met internationale allure met maar liefst twee boulevards – de Koningin Wilhelminaboulevard ten noorden van Huis ter Duin en de Koningin Astridboulevard. Daarnaast kun je in Noordwijk ook prima shoppen, de winkels zijn ook op zondag geopend en de belangrijkste winkelstraat is de Hoofdstraat en haar zijstraten.

Wil je blijven slapen in Noordwijk, dan kunnen we NH Noordwijk Leeuwenhorst aanraden

Scheveningen

De populaire badplaats Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag. Het is heerlijk vertoeven op het strand, dat op zomerse dagen vol ligt met dagjesmensen. Ook de gezellige en levendige boulevard en het imposante Kurhaus Hotel trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers naar Scheveningen, evenals de Pier. Dit icoon is vernieuwd met gezellige eettentjes, bars en winkels. Het absolute hoogte punt is het reuzenrad boven zee. Ga je graag een avondje uit? Bezoek dan het Circustheater, het Casino of de grote Pathé bioscoop.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Scheveningen? Alle highlights!

Kijkduin

Kijkduin is ideaal voor wie op zoek is naar een rustig strand! Het strand van Kijkduin is namelijk een stuk rustiger dan bij de buren in Scheveningen. Maar niet alleen het strand van Kijkduin is mooi, erachter ligt een prachtig duingebied om te wandelen. Zou je willen overnachten in Kijkduin – met zijn tweetjes of met kinderen, keuze is er voldoende.

Het Atlantic Hotel ligt direct op de boulevard. Liever een huisje, dan kunnen we Roompot vakantiepark Kijkduin aanraden. Ook leuk is het reserveren van een strandhuisje – je slaapt dan echt op het strand!

Ouddorp

Ouddorp ligt op het eiland Goeree-Overflakkee, welke een prima plek is als uitvalsbasis om zowel Zuid-Holland als Zeeland te verkennen. Maar ook de dorpjes Goedereede en Stellendam kunnen we aanraden. Maar de grote trekpleister van Ouddorp, blijft het achttien kilometer lange zandstrand. Perfect voor zonaanbidders, maar ook watersporters komen graag naar het Ouddorpse strand.

Tip! Wil graag een paar dagen aan het Ouddorpse strand vertoeven, dan kunnen we zowel Strandpark Duynhille als Resort Ouddorp Duin aanraden.

Katwijk

Hoewel het minder druk is dan in Scheveningen, valt er echter genoeg te beleven in Katwijk. Beklim de Katwijkse vuurtoren aan het Vuurbaakplein en bezoek een van de vijf Katwijkse musea. Zo kunnen we het Katwijks museum aanraden, hier kom je alles te weten over het dagelijks vissersleven van vroeger. Wandel je graag, dan zijn de vier cultuurhistorische wandelroutes ideaal. Direct achter de boulevard liggen ook talrijke winkels en is er in de zomer elke dinsdag een gezellige markt.