Pret- en dierenparken in Noord-Brabant

Ideaal voor een dagje quality time met z’n allen

 
 
Home / Artikelen / Pret- en dierenparken in Noord-Brabant
 

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Bezoek dan eens een pretpark, attractiepark of dierentuin in Noord-Brabant. Het hele gezin zal zich kostelijk vermaken in de buitenlucht. Of de voorkeur nou uitgaat naar spanning en sensatie in de vorm van attracties, naar wateractiviteiten, naar het bekijken van dieren of naar het beleven van sprookjes, er is voor ieder wat wils. En mocht het slecht weer zijn, dan hebben veel van de parken natuurlijk ook diverse binnen faciliteiten.

De Efteling

Elke dag van het jaar, 365 dagen, is De Efteling geopend. Het park dat je betovert ook in de winter! Een wereld waar sprookjes werkelijkheid worden. Waag je in één van de spectaculaire achtbanen of bezoek het sprookjesbos en droom weg bij de verhalen van de sprookjesboom. Voor jong en oud is er wat te doen in de Efteling. Maak een adrenaline verhogende rit in Joris en de Draak en de Python. Natuurlijk mag je de nieuwste attracties: Symbolica en de Baron 1898 niet overslaan. 

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij de Efteling
Ook leuk: Blijf slapen op de Efteling

BillyBird park Hemelrijk

BillyBird park Hemelrijk is een uitdagende en grote speeltuin met vertier voor kinderen tot twaalf jaar, zowel binnen als buiten. Het natuurwater met zandstrand en ligweide heeft mooi, helder en schoon natuurwater. Ook zijn er diverse horecagelegenheden, hoewel het buiten op de meeste plekken ook toegestaan is om je eigen eten en drinken te nuttigen. Bovendien maakt het niet uit welk weertype het is. Als het regent, kunnen de kinderen heerlijk spelen in de grote overdekte Piratenkooi.

Safaripark Beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen is één van de mooiste dierenparken in Nederland. Een park waar de dieren vrij buiten kunnen lopen in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. Waan je een dag op de steppe of de savanne, zonder in het vliegtuig te hoeven zitten! Kom oog in oog te staan met giraffen, leeuwen en olifanten. Wil je de dieren van heel dichtbij zien? Dan zijn de voedermomenten waarbij ook tekst en uitleg gegeven wordt, ideaal!  Ook leuk – maak een boot- of jeepsafari. 

Tip! Tickets voor Safaripark Beekse Bergen kun je online kopen

Familiepark DippieDoe

Familiepark DippieDoe is een leuk minipretpark. Voor alle leeftijden (van de allerkleinsten tot en met de jeugd van dertien jaar) zijn er fijne attracties. Het park houdt het midden tussen een speeltuin, kermis en een attractiepark. Binnen overheerst het kermisgevoel, met attracties als de Klauter Kajuit, Mini-ballenbaai, Botsauto’s en de Ballonvaart. Buiten liggen enkele mooie speelterreinen met onder meer een achtbaan en een zweefmolen. Al met al ruim 25 leuke en spannende attracties voor een onvergetelijke dag vol speelplezier.

Molecaten Splesj

Waterspeelpark Splesj is onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven. Het is een echt waterspeelparadijs dat garant staat voor een dag vol zwem- en waterplezier. Naast zeven glijbanen zijn er diverse andere spectaculaire waterattracties. Voor wie droog wil blijven, zijn er waterfietsen, trampolines en zowel binnen als buiten een speeltuin. Splesj Waterspeelpark is superleuk voor een dagje weg.

Goed om te weten! Je kunt er ook voor kiezen om een bungalow te boeken op Molecaten Park Bosbad – je krijgt dan gratis toegang tot Splesj.

Dierenrijk Nuenen

Dierenrijk Nuenen is een prachtig, goed onderhouden dierenpark. Er is een duidelijke route waardoor je alles goed ziet. De dieren leven in grote, goed verzorgde ruimtes die zo natuurlijk mogelijk ingericht zijn. Voor de kinderen zitten er raampjes op kijkhoogte van de kleintjes, zodat ook zij de dieren goed kunnen zien. Er is een mooie binnenspeeltuin en ook buiten zijn er diverse speelmogelijkheden met terrasjes aan de zijkant, waar de ouders of grootouders plaats kunnen nemen.

ZooParc Overloon

ZooParc Overloon is een toegankelijk, goed onderhouden dierenpark, waar je op een prettige manier doorheen wandelt. Het dierenpark is niet groot, waardoor je op je gemak alle dieren kunt bekijken. Daarnaast is het mooi aangelegd met veel bomen en diverse soorten bamboe. Hiertussen diverse doorkijkjes naar de dieren, die in ruime verblijven zitten en nergens achter echte tralies. Vooraan in het park en halverwege het park zijn horecagelegenheden. Aan het begin van ZooParc Overloon ligt bovendien een speeltuintje.

Dierenpark De Oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg wordt door zichzelf omschreven als het vreemdste dierenpark van Nederland. Je vindt hier veel onbekende dieren, zoals een vliegende hond of een wurgslang met twee koppen. Of sta ineens oog in oog met een stinkdier. Er worden roofvogelshows gegeven, je kunt er een vogelspin vasthouden of een slang aanraken en om je nek laten hangen. Je dag zal onvergetelijk worden met een bezoek aan dit vreemde park, dat meer dan 150 verschillende diersoorten huisvest.

Dierenpark Zie-Zoo

Alles is kleinschalig, maar de verzameling dieren in deze goed onderhouden, mooi aangelegde mini-dierentuin is opvallend groot, met onder meer beren en kamelen. De reptielen en het aquarium zijn in het hoofdgebouw gevestigd. Bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen en knuffelen met de kleinere dieren. Vooral heel leuk zijn de voedermomenten waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de diersoorten. Aan het begin en het einde van de route ligt bovendien een leuke speeltuin.