Zoek lekker weg inspiratie!

Fietsvakantie tips en fijne slaapadresjes

Met z’n tweetjes of met kinderen, een fietsvakantie is er voor iedereen! Zeker als je wil genieten van de natuur en op ontdekking wil door Nederland, is een fietsvakantie ideaal. Je komt op plekjes, waar je met de auto nooit komt en zul je dingen zien, die niet opvallen als je in de auto zit. Door heel Nederland slingeren mooie fietsroutes, die je aan de hand van de vele fietsknooppunten kunt verkennen. Fiets van stad tot stad, langs de bollenvelden of door de duinen. Voldoende afwisseling! Dat maakt een fietsvakantie in Nederland zo bijzonder!

Fietsvakantie Nederland: Heel veel mogelijk!

Nederland is dan niet heel groot, toch zijn er meer dan voldoende afwisselende en boeiende streken om door te fietsen. Zoek je uitdaging en heuvels, dan kunnen we het ‘Limburgs Heuvelland’ aanbevelen. Voor weidse vergezichten, frisse zeelucht en duinen moet je in Texel zijn. Vergeet ook niet Amsterdam, deze stad kun je prima per fiets verkennen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is heel veel mogelijk op het gebied van fietsvakanties in Nederland! Van hotel tot hotel fietsen tot een compleet verzorgt fietsarrangement en fietsen vanuit een knus vakantiehuisje.

 • De ANWB heeft een aantal mooie fietsroutes bij elkaar gebracht! Van fietsen door het Drentse landschap tot een tocht door de duinen. Na het ontbijt fiets je zo vanuit je hotel de natuur in en schuif je ’s avonds weer aan voor het diner. De fietsarrangementen variëren van 3 tot 9-dagen.
 • Landal GreenParks heeft vakantieparken geselecteerd, waar je in de omgeving prachtige fietstochten kunt maken. Fietsen zijn te huur op het vakantiepark en bij de receptie kun je terecht voor fietsroutekaarten.
 • Voordeeluitjes heeft hotels voor je geselecteerd, die 2 tot 4-daagse fietsarrangementen aanbieden. De arrangementen zijn inclusief een overnachting, ontbijt en extra’s die per hotel verschillen.
 • Eigenwijsreizen heeft een ruim aanbod aan fietsvakanties. De fietsreizen variëren van 3 tot 9-daagse reizen en zijn incl. hotelovernachtingen, ontbijt en bagagetransport. Je kunt kiezen uit zowel lichte als pittige routes.

Aanrader: Wat dacht je van deze 8-daagse fiets- en boottour door Noord-Holland en Friesland? Je ontdekt al fietsend en varend hoe mooi deze provincies zijn. Dit is inclusief: 7 overnachtingen, ontbijt, diner en lunchpakket.

Van hotel naar hotel fietsen – is een van de populairste fietsvakanties in Nederland. De naam zegt het al, je fietst van hotel tot hotel. Hier kun je dineren, overnachten en de volgende ochtend na het ontbijt, fiets je verder naar het volgende hotel. Onderweg geniet je van al het moois, wat de door jouw uitgekozen fietsstreek te bieden heeft. Wil je optimaal genieten, boek dan een georganiseerde ‘hotel naar hotel fietsvakantie’. Alles is voor je geregeld, dus ook het bagagevervoer.Natuurlijk kun jezelf ook de hotels reserveren.

 • Een hotel reserveren kan via Booking. Wel moet je dan, je bagage zelf meenemen op de fiets. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, zeker niet als je maar een paar dagen gaat.

Een fietsarrangement – is heerlijk comfortabel, want na een dagje fietsen, hoeft je nergens aan te denken en kun je heerlijk tot rust komen, in een sfeervolle hotelkamer en na een frisse douche, aan te schuiven voor een gezellige maaltijd. In de vroege morgen ben je weer fris en uitgerust, om na het ontbijt weer op de fiets te springen. Ideaal! In het voorjaar, zomer of herfst, een fietsarrangement kan altijd. Interesse? Bekijk de drie reisorganisaties die complete fietsarrangementen aanbieden.

 • Voordeeluitjes heeft hotels voor je geselecteerd, die 2 tot 4-daagse fietsarrangementen aanbieden. De arrangementen zijn inclusief een overnachting, ontbijt en extra’s die per hotel verschillen.
 • Ook Fletcher is een aanrader! Hier vind je een selectie van 3-en 4 sterren hotels die, 2- en 3-daagse fietsarrangementen aanbieden inclusief overnachting, ontbijt, diner en fietsroutes.

Fietsvakantie Nederland: Fietsen op de Veluwe en op Texel

Op de Veluwe kun je prachtige fietstochten maken via het fietsroutenetwerk, van maar liefst 1.600 kilometer lang. Je kunt makkelijk je eigen route samenstellen, maar je kunt ook gebruik maken, van de vele uitgestippelde routes zoals de ‘Veluws Landleven route’ een fietsroute van 45 km en de ‘Koningin Wilhelmina route’. Onderweg wordt je getrakteerd op unieke natuur en kom je door gezellige dorpjes, waar je een terrasje kunt pikken.

 • Fietsvakantie op de Veluwe? Boek dan een vakantiepark op de Veluwe. Vanaf het vakantiepark fiets je zo de natuur in en indien nodig, kun je er ook fietsen en mountainbikes huren. Kijk voor de mogelijkheden bij Landal.nl

Tijdens een fietstocht over Texel, een van de populairste vakantiestreken van Nederland, kun je de verschillende dorpjes bezoeken en ook de duinen bieden veel fietsplezier. Veel bijzondere plekjes, die met de auto niet bereikbaar zijn, zijn nu eenvoudig toegankelijk. Onderweg stop je bij een terrasje en ook het strand is een prima plekje voor een pauze. Vergeet een goed gevulde picknickmand niet. Voor de mooiste fietsroutes bezoek je de VVV op Texel.

 • Fietsvakantie op Texel? Reserveer een Landal vakantiepark. Rondom de Landal parken starten diverse fietsroutes. Bovendien kun je ook kiezen voor een fietsarrangement, je kunt dan je eigen fiets thuislaten. Kijk voor de mogelijkheden bij Landal.nl

Fietsvakantie Nederland met kinderen

Op fietsvakantie met kinderen is superleuk, welke leeftijd ook! Kleine kinderen kunnen in een fietsstoeltje of in de fietskar, oudere kinderen kunnen prima zelf fietsen. Tijdens het fietsen zullen je kinderen genieten van al het fraais wat aan hun voorbij trekt. Grote kans dat je heel wat vragen moet beantwoorden! Een fietsvakantie met kinderen is dus niet alleen leuk, ook nog eens leerzaam. Maar op fietsvakantie met kinderen vergt wel de nodige voorbereiding.

Tips voor fietsen met kinderen

 • Fiets geen grote afstanden, tussen de 20 en 33 kilometer per dag, afhankelijk van de leeftijd is meer dan voldoende. Neem pauze op leuke plekjes: bij een riviertje of speeltuintje. Je hoeft niet ver te fietsen, voor een fijne vakantie.
 • Ga je op de bonnefooi, zoek dan tijdig een overnachtingsmogelijkheid. Niks is vervelender voor je kinderen, als ze om 17.00 uur nog 5 kilometer moeten fietsen, tot de volgende camping/hotel.
 • Neem regelmatig een rustdag. Af en toe een beloning voor geleverde kilometers is nooit verkeerd. Regent het, spring die dag niet op de fiets.
 • Je doet je kinderen een grootplezier met een fietscomputer. Ook mee beslissen over de fietsroutes en voorop fietsen, vinden ze super.
 • Zorg voor goede en veilige fietsstoeltjes waar je kinderen gemakkelijk in kunnen zitten.
 • Een knuffel is een goede afleiding voor kleine kinderen, maar vergeet niet deze vast te maken.
 • Laat fietsende kinderen altijd een fietshelm dragen. Ook veilig voor jezelf!

Reisorganisaties met fietsvakanties voor kinderen

Geen zin om zelf je fietsvakantie samen te stellen, boek dan een georganiseerde fietsvakantie. De reisorganisaties hebben jarenlange ervaring en hebben routes voor verschillende niveau’s. Bovendien stippelen ze de route uit, regelen de overnachtingen en het bagagevervoer.

 • Wil je wat meer ruimte en willen je kinderen naast fietsen ook zwemmen, dan kunnen we de (fiets) parken van Landal aanraden! Deze parken zijn speciaal geselecteerd – rondom deze parken starten diverse fietsroutes en fiets je vanuit je huisje zo de bossen of de duinen in. Na een dagje fietsen kun je een duik nemen in het zwembad. Ideaal!

Waar is jouw volgende avontuur?

11x de mooiste Duitse kerstmarkten

19x De mooiste kinderhotels van Nederland

Weg met Kerstmis? Inspirerende reistips en reisideeën