Zoek lekker weg inspiratie!

5 tips voor een herfstvakantie in Duitsland

De bladeren aan de bomen verkleuren en beginnen naar beneden te dwarrelen. Eekhoorntjes schieten weg op zoek naar hun wintervoorraad. De zon wordt timide, maar als hij zich laat zien, krijgt alles een magische gouden glans. De frisse lucht vraagt ondertussen alweer om dikke truien, laarzen, sjaals en jassen. Elk seizoen heeft zo zijn charme, zo ook de herfst. Wist je dat het ook heerlijk is om de herfst in Duitsland te beleven? We geven je 5 tips voor een onvergetelijke herfstvakantie in Duitsland!

In de herfstvakantie naar Duitsland? We hebben de fijnste acties en aanbiedingen voor in de herfstvakantie samengebracht.

Tip! Boek een van de Duitse Landal GreenParks vakantieparken en vier de herfst in Duitsland. Voordeeluitjes heeft goede (all-in) hotelarrangementen.

Wijnfeesten aan de Moezel

In de herfst is het harde werk van de wijnboeren tot een eind gekomen. Het is tijd om met hun wijnen te pronken. In de stadjes aan de Moezel worden in deze tijd van het jaar vele wijnfeesten georganiseerd. De wijn is het middelpunt, maar je kunt ook rekenen op allerlei andere leuke activiteiten en feestelijkheden. De unieke sfeer trekt jaarlijks vele toeristen. Erg populair zijn onder meer het wijnfeest in Bernkastel-Kues en in Cochem. Combineer het bijwonen van de wijnfeesten met mooie wandel- of fietstochten, een rondvaart over de Moezel en bezoek eveneens de kastelen!

Interesse in het bijwonen van een van de wijnfeesten in de Moezel? Verblijf dan op Landal SonnenbergLandal Warsberg of Landal Mont Royal. Rondom deze drie vakantieparken vinden elk jaar veel leuke wijnfeesten plaats.

Herfstvakantie in Duitsland? Bezoek een pretpark

Laat de herfstvakantie maar beginnen, want verspreid door Duitsland liggen veel pretparken. Leuk voor een dagje, maar veel Duitse pretparken zijn zo groot dat een dagje niet voldoende is! Daarnaast pakken steeds meer pretparken flink uit met Halloween en wordt Halloween groots gevierd in de herfstvakantie, met extra shows en speciale horror-spookhuizen. Dus …maak er een pretpark (herfst)vakantie van, want op veel attractieparken in Duitsland kun je blijven slapen. Zo weet je zeker dat jij in de vroege morgen als allereerste bij je favoriete attractie staat! Bovendien is een overnachting veelal inclusief toegang tot het pretpark van je keuze.

Op verkenning op de Lüneburger Heide

Als er één plek is waar je optimaal kunt genieten van de herfstkleuren, dan is het wel op de Lüneburger Heide. De laagstaande zon kleurt de bossen en heidelandschappen in warme herfstkleuren. In het Wildpark van Lüneburger Heide spot je wolven, damherten, beren en rendieren. Er liggen eveneens pareltjes van steden in de buurt. Bezoek Bremen, bekend om zijn schilderachtige haven en de Stadsmuzikanten. Ook Lüneburg is als 1000 jaar oude Hanzestad interessant. Of ga shoppen in Hamburg, met het oog op de feestdagen die niet lang meer op zich laten wachten.

Tip! Zoek je een uitdagend vakantieadresje voor het gehele gezin nabij de Lüneburger Heide? Dan kunnen we Center Parcs Bispinger Heide aanraden? Tropische waterpret en volop speelplezier!

De paarse heide op de Lüneburger Heide

Wegdromen langs het mystieke Bodensee

In de herfst, als de natuur zich opmaakt voor zijn winterslaap, is het heerlijk om weg te dromen langs het grote mystieke Bodensee. Trek je terug in de natuur en volg een van de mooie wandelpaden langs het water. Je kunt echter ook de gezelligheid opzoeken aan de boulevard van Friedrichshafen. Hier ligt ook het Zeppelinmuseum. Of bewonder de romaanse Basiliek in Konstanz in het herfstlicht. Het is een aanrader om de grens over te gaan naar Schaffhausen in Zwitserland om de Rheinfall, de grootste waterval van Europa, te bewonderen.

De Bodensee is prima bereikbaar met de auto! Vanuit Utrecht ben je zo’n 8 uur onderweg. Interesse om de herfst te vieren rondom de Bodensee? Kijk dan bij TUI maar ook het nieuwe Center Parcs Allgau is een uitstekende keuze. Lees ook dit artikel: De must-sees rondom de Bodensee

Herfstvakantie in Duitsland: Trek de Beierse Alpen in

Het is een heerlijke ervaring om in het herfstzonnetje de Beierse Alpen in te trekken. Overal vind je goed bewegwijzerde routes. De zomerse warmte is verdwenen, maar de eerste hoge toppen zijn wel al wit gekleurd. Beklim Der Zwiesel (1781 m) en wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Er loopt ook een mooie wandelroute van Lenggries naar de Tegernsee over bergruggen met panoramische vergezichten. Bij de Laber (1684 m) en Ettaler Mandl (1635 m) kun je eveneens mooie bergtochten en klimmen maken. Blijf je liever wat lager, ga dan wandelen in het Ammertal of Lainetal.

In de herfstvakantie naar de Beierse Alpen? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in de Beierse Alpen. We tippen de beste aanbieders voor een fijne herfstvakantie in Duitsland

Tip! Zoek je een huisje omgeven door groen? Kijk eenns bij Landal GreenParks. Gaat je voorkeur uit naar een appartement of hotel? Kijk dan bij TUI, Booking of Voordeeluitjes.

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland