Zoek lekker weg inspiratie!

5 Duitse steden die prima per trein bereikbaar zijn

Een uitstapje of korte vakantie met de trein, dat is een goed idee. Steeds meer mensen kiezen bewust voor deze duurzamere manier van reizen. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk en comfortabel. Maar waar gaat de treinreis naartoe? Je hoeft niet binnen de landsgrenzen te blijven. Je kunt vanuit Nederland ook te gekke treinreizen maken naar het buitenland; naar Duitsland bijvoorbeeld! Hier liggen prachtige steden met voor elk wat wils en die prima met de trein te bereiken zijn. Daarom hier 5 tips voor leuke Duitse steden met de trein!

Op citytrip? Heb je weleens gedacht aan de trein? Reizen per trein is relatief voordelig en comfortabel. Vanaf verschillende Nederlandse stations kun je de intercity nemen, die je vaak direct of met slechts één overstap naar de Duitse stad van jouw keuze brengt. Voor meer informatie en prijzen kijkje op → NS International.

Reis naar Hamburg met de trein

Hamburg is nog zo’n prachtstad in Duitsland, waar je een keer geweest moet zijn en die vanuit Nederland eenvoudig te bereiken is met de trein. Terwijl je in de tussentijd gezellig bijkletst met je reispartner, een boek leest of plannen maakt voor je stedentrip Hamburg, ben je in circa 5 uur in Hamburg (vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht). Je moet wel één keer overstappen in Osnabrück. Hamburg is schitterend gelegen aan de Elbe en telt zo’n 2500 bruggen! Het is de tweede stad van Duitsland en een belangrijke havenstad. De highlights die je niet mag missen, zijn: het gigantische Rathaus, de Michaeliskirche, de Vismarkt en een rondvaart over de Elbe.

Met de trein naar Hannover

Vanaf Amsterdam ben je met de trein in 4,5 uur in Hannover. Geniet van het voordeel dat je voor een treinreis niet hoeft in te checken; je kan meteen instappen. Onderweg kun je comfortabel zitten en je komt aan midden in Hannover. Beter kan niet! Klaar om Hannover te ontdekken? Vanaf het treinstation kun je een rode lijn volgen, die je naar het oude centrum, de Altstad, brengt. Onderweg loop je door de winkelstraten Bahnhofstrasse en Kröpcke. Aan deze rode route liggen wel 36 bezienswaardigheden. Het wordt je op alle fronten gemakkelijk gemaakt! Enkele ‘must sees’ zijn: het Neues Rathaus, het Altes Rathaus, de Herrenhäuser Gärten en de Staatsopera. Een boottocht over de Maschsee is eveneens een aanrader.

Comfortabel met de trein naar Keulen

Een van de topsteden in Duitsland, die perfect met de trein te bereiken is, is Keulen. Vanuit Amsterdam ben je met de ICE International iets meer dan 2,5 uur onderweg. Direct langs het station in Keulen ligt de grootste bezienswaardigheid; de Dom van Keulen. Deze is 157 meter hoog en behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Bezoek ook het nabijgelegen Ludwigmuseum met o.a. werken van Pablo Picasso. Een ander museum dat je niet mag missen, is het Chocolademuseum. Bierliefhebbers stappen binnen bij de Kölsch brouwerij. Verder is Keulen mooi gelegen aan de Rijn, een perfecte bestemming om te shoppen.

Met de trein naar hartje München

Je kunt ook wat verder Duitsland in trekken en met de ICE International naar München afreizen. Je hoeft op dit traject maar één keer over te stappen in Duisburg of in Hannover. Een reis van Amsterdam naar München duur 7 uur en 44 minuten. Neem comfortabel plaats in de trein en geniet. Je komt uitgerust aan. Het mooie aan München is dat het heel divers is. Geniet van culturele attractie zoals de Kunsthal en de Museumwijk of ga relaxen in het groen van de enorme English Garten. Een andere grote attractie is het Oktoberfest in het najaar. Er zijn echter het hele jaar door gelegenheden genoeg om een biertje te drinken; München staat namelijk bekend om zijn vele biergartens!

Reis naar Bremen met de trein

Een vakantie met de trein begint al als je instapt. Ga zitten, relax en geniet van de landschappen waar je doorheen sjeest! Vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht ben je in ongeveer 4,5 uur in Bremen, met een overstap in Osnabrück. Je komt uitgerust aan in deze mooie Hanzestad. Klaar voor het beklimmen van de St. Petri Dom? Het uitzicht is een ware traktatie. Het is eveneens een ‘must’ om in de voetsporen van de Bremer stadsmuzikanten te treden; wie kent het sprookje niet! Op de Marktplatz, het centrale plein van stad, staat het beeld van dit gezelschap. Dit is ook de plek om een terrasje te pikken. Geniet van de aanblik van het schitterende Rathhaus dat tot het UNESCO-Werelderfgoed behoort. Laat je ook betoveren door de sfeer van weleer in de wijk Schnoor met een ‘ketting’ aan vakwerkhuizen.

  • Een treinticket naar Bremen boek je vanaf €28,- p.p. enkele reis
  • Reistijd Amsterdam – Bremen: 4.15 uur
  • Tip! Vroeg boeken = voordelig reizen

Waar is jouw volgende avontuur?

De beste all-inclusive vakantie in Nederland

10 Luxe wellnesshotels in Nederland

20x De mooiste kinderhotels van Nederland