6 leuke en educatieve uitjes in Drenthe

Kabouters spotten, klimmen en klauteren en een spannend museum bezoeken

 
 
Home / Artikelen / 6 leuke en educatieve uitjes in Drenthe
 

Drenthe is een fantastische bestemming voor kleine avonturiers! Er is in Drenthe van alles te ontdekken en te beleven. Op unieke wijze de natuur verkennen, kabouters en trollen spotten, avontuurlijk klimmen en klauteren of een museum bezoeken, dat interessant is voor kinderen en ouders. Voor elk budget en interesse is er een dag-uitje te vinden in Drenthe. Laat je hier inspireren! We hebben de leukste suggesties op een rij gezet voor uitstapjes in Drenthe die leuk zijn voor kinderen en hun ouders.

Het Boomkroonpad

In de bossen van Drouwen kun je niet alleen wandelen over wandelpaden, je kunt ook wandelen hoog in de toppen van de bomen. Na een korte wandeling door een spannende tunnel en een klimmetje, wandel je echt door de toppen van de bomen. Vanaf het hoogste uitkijkpunt, krijg je een schitterend uitzicht over de boomtoppen. Naast wandelen door de bomen, zijn er diverse wandelroutes, is er een gezellige speeltuin met picknickbankjes en horeca. Zeker bij mooi weer een aanrader.

Kabouterland in Exloo

Op zoek naar een leuk uitje voor kleine kinderen, dan is Kabouterland in Exloo een aanrader. Het is een kleinschalig, maar verrassend speelpark waar de kleintjes van 1 tot 6 jaar kennismaken met kabouters, trollen en dieren. Bezoek het geheimzinnige konijnenhol waar je kabouters kunt ontdekken, duik in de trollengrot of wandel over het overdekte wandelpad en kom bijzondere planten en kleine dieren tegen. Het pad komt uit bij een kasteelruïne. Spannend! Zowel binnen als buiten zijn diverse speeltuintjes.

Rijk der Kabouters

Drenthe is vanwege haar uitgestrekte bossen een plek waar kabouters zich helemaal thuis voelen. Neem uw kinderen tot 8 jaar mee naar het Rijk der Kabouters in Eext. Hier geen wilde attracties, maar een rustig en sprookjesachtig kabouterbos. Wandel over bospaadjes langs kabouterwoningen en ontdek vele verhalen over kabouters. Speel ook een partijtje kaboutergolf! Verder is er een skelterbaan en zijn er diverse speeltoestellen. Bezoek de kabouterwinkel of neem plaats in de kabouterhut voor een hapje en een drankje.

Gevangenismuseum in Veenhuizen

De kinderen zullen het beslist spannend vinden om een bezoek te brengen aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen. En spannend dat is het ook! Kijk binnen in een echte gevangeniscel, ga eens zelf aan de schandpaal staan, neem plaats op de zetel van een rechter, maak een rondrit in de boevenbus en bewonder de spannende tentoonstellingen over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot nu. Het museum huist in een van de oude dwanggestichten uit 1823 voor bedelaars en landlopers. Meer weten? Kijk dan op Gevangenismuseum.nl

Outdoor Grolloo Klimpark

Zijn je kinderen wel in voor een portie spanning en sensatie? En hoe is het gesteld met je eigen avonturiersgeest en klimkunsten? Ga naar Outdoor Grolloo Klimpark bij reactieplas De Kleine Moere en beleef een topdag met het hele gezin. Hier staan maar liefst 6 uitdagende klimparcoursen op je te wachten, variërend tussen de 2 en 10 meter hoog. Er zijn wel 76 hindernissen en diverse spannende kabelbanen. De parcoursen liggen tussen de bomen en over het water.

Geopark de Hondsrug

Wat de Hondsrug zo uniek maakt, is dat er zich in de ijstijd ruggen en dalen hebben gevormd onder invloed van ijsmassa’s. Vervolgens hebben hier gedurende duizenden jaren mensen hun sporen nagelaten. Er zijn nog veel prehistorische schatten te vinden. Superinteressant, ook voor jonge bezoekertjes. Niet voor niets is De Hondsrug een ‘UNESCO Global Geopark’. Ga op zoek naar de mysterieuze hunebedden, bezoek Kasteel Coevorden en de zandvlakte Drouwenerzand. Wil je meer weten over de vele mogelijkheden kijk dan op Dehondsrug.nl.