6 daguitjes in Gelderland: Voor elk wat wils

Vermakelijke en educatieve uitjes en (bijzondere) speeltuinen

 
 
Home / Artikelen / 6 daguitjes in Gelderland: Voor elk wat wils
 

In Gelderland zijn veel leuke daguitjes te vinden voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vermakelijke daguitjes, maar ook educatieve uitjes waar kinderen veel van kunnen leren, zoals het bakkerij- en het Openluchtmuseum. Of wat dacht je van Nationaal Park De Hoge Veluwe? Samen wilde zwijnen spotten en dwalen door de natuur, bovendien ook nog eens gratis. Dat is natuurlijk altijd fijn. Ook (bijzondere) speeltuinen zijn er voldoende in Gelderland. Kortom, voldoende vermaak! Zes daguitjes in Gelderland – er is voor elk wat wils!

Park Tivoli

Park Tivoli is niet super groot maar er is voldoende te beleven voor kinderen en dan met name voor de wat jongere kinderen. Vanaf een jaar of twee mogen ze bijna overal samen met papa en mama in. Samen in de achtbaan, in de zweefmolen en salto’s draaien op de grote trampolines en bij wat minder weer biedt de binnenspeeltuin uitkomst. Bovendien is Park Tivolie ook in de winter geopend. Er is dan een  schaatsbaan en dagelijks animatie. Ook Halloween gaat hier niet ongemerkt voorbij! 

Tip! Tickets voor Park Tivoli kun je online kopen met korting

Nederlands Bakkerijmuseum

In het Nederlands Bakkerijmuseum wordt nog ouderwets brood gebakken. Het is een prachtig opgezet museum met veel activiteiten voor de jeugd en met erg enthousiaste medewerkers. Stap binnen in dit nostalgische museum en kijk mee over de schouder van de bakker. Kinderen mogen hun eigen gevulde koek bakken, aan een speurtocht deelnemen en naar een familievoorstelling kijken. Goed om te weten: op Zoover is dit museum in 2017 beoordeeld als het beste dagje uit in ons land.

Uilen- en Dierenpark De Paay

Bij Uilen- en Dierenpark De Paay kun je vele soorten uilen van dichtbij  bewonderen. Het kleine dierenpark heeft zo’n 75 verschillende diersoorten, waaronder stokstaartjes, kraanvogels en stekelvarkens. Zelfs een kameel is er te bewonderen. Kinderen én volwassenen smelten weg bij de schattige kangoeroes, die je gewoon aan mag raken. De looproute is goed aangegeven. Op feestdagen zijn er bij Uilen- en Dierenpark De Paay leuke activiteiten te beleven. Er is horeca aanwezig, zij het in beperkte mate.

Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is met name geschikt voor jonge gezinnen, die op zoek zijn naar een bruisend dagje uit! Want afwisseling is er voldoende, zo is er een waterspeeltuin en een groot buitenspeelpark, met 60 speeltoestellen. Bij slecht weer biedt de grote indoorspeeltuin uitkomst. Kinderen kunnen hier uren spelen en voor de ouders staan er overal zitjes en is er een restaurant. Maar de absolute topper zijn de poppenkastoptredens in het theater, met niemand minder dan Jan Klaassen.

Openluchtmuseum Arnhem

Het Openluchtmuseum Arnhem geeft een beeld van hoe men vroeger in Nederland leefde. Kinderen zijn verbaasd als ze zien dat de bedden vroeger heel klein waren en de was in een ton werd gewassen. Ook zijn er veel bedrijven te vinden zoals de smid, de kaasmakerij en een Jordaanse kroeg. Op het kindererf kunnen kinderen helpen met het verzorgen van de dieren, broodjes bakken en een koe melken. Er is een speeltuin en je kunt een stukje met de tram. Leuk uitje voor jong en oud!

De Koperen Ezel in Epe

Kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe is leuk om met kinderen te bezoeken maar ook voor oudere dierenliefhebbers is het een supergaaf uitstapje. De ezel staat er centraal, maar ze hebben ook geiten, kippen, cavia’s, varkens, alpaca’s en een dromedaris. Je kunt de ezels voederen of borstelen, maar er ook gezellig mee gaan wandelen. Verder is er een grote buitenspeeltuin met verschillende speelactiviteiten, een skelterbaan, springkussens en glijbanen. Er is ook nog een kleine overdekte binnenspeeltuin.