9 leuke kinder-uittips in Zuid-Holland

Voor jong en oud en elk budget

 
 
Home / Artikelen / 9 leuke kinder-uittips in Zuid-Holland
 

De keuze voor een leuk dagje uit voor kinderen is in Zuid-Holland enorm! Met meer dan twintig kidsproof musea, verschillende stranden, volop pret- en attractieparken en dierentuinen zit je in deze provincie goed. Zowel Rotterdam als Den Haag, twee totaal verschillende steden, hebben beide veel te bieden voor kinderen, evenals Leiden. Niet alleen leuke uitstapjes, maar veelal ook zeer leerzaam! Scheveningen is sowieso kindvriendelijk en bevat eveneens verschillende succesnummers wat betreft uitjes voor kinderen.

Omniversum

In hartje Den Haag ligt het Omniversum. In dit Haagse koepeltheater worden films op een megagroot scherm vertoond. Het scherm heeft de vorm van een halve bol: aan alle kanten om je heen en boven je draait de film. Het is net alsof je er midden in zit: een echte belevenis. Bovendien is er keuze genoeg want er kunnen tot wel acht verschillende films draaien. Voor ieder wat wils dus: van natuur tot wetenschap en van cultuur tot wereldoriëntatie.

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland. Grote maquettes tonen Rotterdam en omgeving in het klein, met treinbanen, weilanden en kassen, de Kuip, havens, de Hoeksche Waard, de Waterweg, de Euromast, Kubuswoningen, de Erasmusbrug, Hotel New York, Ahoy en Diergaarde Blijdorp. Elke 24 minuten wordt de zaal omgetoverd tot nacht en gaan de lichtjes in de huisjes en treinen aan. Miniworld is bovendien interactief. 

Tip! Tickets voor Miniworld Rotterdam kun je online kopen

De Boulevardtrein in Scheveningen

De Boulevardtrein rijdt van juli tot augustus dagelijks en van april tot oktober alleen in het weekend. Gezeten in een half open treintje geniet je van een mooie tocht over de Boulevard, langs de beroemde Seinpostduin, langs de havens en door het oude dorp van Scheveningen. De chauffeur vertelt onderweg allerlei weetjes en feitjes over het Scheveningen van vroeger en nu. En, als je Panorama Mesdag weleens bezocht hebt, kijk dan of je iets uit het schilderij terug kunt vinden.

Madurodam

Bezoek de miniatuurstad Madurodam, waar zelfs de kleinste kinderen zich nog als reuzen voelen. Met behulp van ruim 700 maquettes is Nederland in het klein nagebouwd, geheel op schaal. Steden en dorpjes, maar ook sluizen, de deltawerken en architectonische hoogtepunten. Supergaaf zijn ook de verschillende interactieve onderdelen: zo kun je containers verplaatsen in de haven, een vliegtuig besturen, windmolens laten draaien en op de bloemenveiling zelfs op bloemen bieden. Ook leuk – print je eigen mini-kopie.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Madurodam

Muzee Scheveningen

Zo boeiend als de zee en het strand zijn, zo divers en leerzaam is een middag in het Muzee Scheveningen. Er  zijn schilderijen en tekeningen te zien rondom de visserij en wordt de geschiedenis van het vissersdorp getoond. Bij het zeebiologische gedeelte leren kinderen alles over het wonderlijke dierenleven in zee. Vergaap je aan de prachtige collectie schelpen van over de hele wereld en bekijk het tropische zeeaquarium. Ook zijn er (spannende) speurtochten voor kinderen van alle leeftijden.

Center Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande is gelegen vlakbij het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer. Kinderen kunnen zich daar uren vermaken: vliegeren, spelen in de branding en zandkoekjes bakken. Daarnaast beschikt Port Zélande over een tropisch zwembad, met een wildwaterbaan, waterglijbanen en een waterplayhouse. Ook de overige parkfaciliteiten zijn prima. Je kunt een dagje genieten op Port Zélande, maar je kunt er ook voor kiezen om een cottage te boeken. Je krijgt bij een verblijf altijd gratis toegang tot het tropisch zwembad.

Plaswijckpark

Het Plaswijckpark in Rotterdam is een familiepark. Jong en oud kunnen hier in drie thema gebieden zich kostelijk vermaken. Zo is er een dieren-, speel- en een wandelwijk. In de speelwijk kunnen kinderen spelen in de verkeerstuin, is er een klein zwembad en een grote buiten- en binnenspeeltuin, met trampolines en geheime gangen en tunnels. Altijd leuk is ook een bezoekje aan de dieren in het Dierenrijck. Honger gekregen, neem dan plaats in de wandeltuin. Met name geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

Maritiem Museum Rotterdam

Dit interactieve museum is erg op kinderen gericht. Er is een vaste collectie, er zijn wisselende exposities en er is een uitdagende speelgelegenheid (binnen en buiten) op het dak. Bovendien kun je buiten ook nog in en op diverse boten. Het Maritiem Museum Rotterdam geeft een goed beeld van de scheepvaarthistorie in en om Rotterdam en de relatie van Rotterdam met de haven en de zee. Ook de nieuwste scheepvaarttechnologie komt aan bod. Voor ieder wat wils dus!

Archeon

Boeiende vertellers wijden in Archeon uit over archeologie, de prehistorie, de bronstijd en de middeleeuwen en laten zien hoe de mensen toen leefden. Kinderen kunnen er zwaardvechten, boomstamvaren en boogschieten en er zijn riddergevechten en gladiatorenspelen. Diverse ambachten worden gedemonstreerd, waaronder die van de smid en je leert hoe je zelf vuur kunt maken. Ook is het mogelijk een speciale activiteitenkaart te kopen, waarmee kinderen onder meer een broodje mogen bakken en een kaars kunnen maken.