Voor op je bucketlist: Slapen onder de sterren

Dromen onder de sterren

 
 
Home / Artikelen / Voor op je bucketlist: Slapen onder de sterren
 

Natuurlijk kun je tot in de late uurtjes van je balkon of tuin naar de sterren turen, om opzoek te gaan naar de Grote en Kleine Beer, de Steelpan en de Giraffe. Maar het is natuurlijk veel fijner om vanuit je warme bedje, samen met je partner naar de heldere sterrenhemel te staren. We hebben vijf bijzondere adresjes gevonden, die ook nog eens lekker dichtbij liggen. Blijkt het toch bewolkt te zijn, geen probleem, want je verblijf kan hoe dan ook niet meer stuk. Dus vijf maal slapen onder de sterren.

Slapen onder de sterren op het Twentse platteland

Ver weg van alle drukte en midden op het platteland van Twente ligt op het erf van Erfgoed Bossem, deze knusse sterrenkubus. Je ervaart hier het echte landleven, aangezien de boerderij volop in bedrijf is. Een bijzondere ervaring, net als slapen in de sterrenkubus. De sterrenkubus is klein maar alles is aanwezig voor een bijzonder verblijf. Een kitchenette, douche, toilet, kacheltje en een slaapvide met een transparante koepel boven in het dak. Zodat je samen vanuit je bed naar de sterren kunt turen. Bovendien heb je ook de beschikking over een telescoop en een privé-veranda. De sterrenkubus is het jaarrond boekbaar.

Interesse? Reserveer hier een overnachting in een sterrenkubus

Vanuit een luchtbel turen naar de sterren

Wat is dit een gaaf adresje! Hier slaap je niet alleen ‘onder de sterren’ je slaapt ook nog eens hoog in een boom, midden in de Ardennen, op enkele kilometers van Durbuy. Hoe gaaf is dat? Je slaapt hier echt onder de sterrenhemel in een grote doorzichtige ballon. Een geweldig uitzicht op de omgeving en de sterrenhemel is dus gegarandeerd. Na een dagje dwalen door de Ardennen of een bezoekje aan Durbuy. Klim je in de avond naar boven, kruip je onder de warme donsdekens en geniet je samen van het geweldige uitzicht! Buiten staat een tafeltje voor het gezellige, inbegrepen ontbijt.

Iets voor jou en je lief ‘slapen onder de sterren’ in deze bubbel? Boek dan deze luchtbel via Natuurhuisje

Slapen onder de sterren op Texel

Nog zo’n heerlijk adresje waar je slaapt onder de sterren vind je op Texel! Je verblijft in een authentieke yurt, die midden in Nationaal Park Duinen van Texel ligt en ook het strand ligt vlakbij. Rust, ruimte en mooie natuur is dus gegarandeerd. De yurt is knus en comfortabel ingericht en in de woon-, leef- en slaapruimte staan een houtfornuis, een keukenblok, een koelkist, eettafel en heerlijke bedden. Door de koepel in het midden van de yurt, kun je zo vanuit je bed naar de sterren kijken. Verblijf je er in de zomer, dan kun je ook vanuit je hangmat naar de sterren turen.

Iets voor jou? Er is een yurt boekbaar voor zowel 2 als 4 personen. Boek kan via de VVV op Texel

Geniet van de sterrenhemel op Terschelling

Stap op de boot naar Terschelling en ga genieten van het schitterende strand, de duinen en de mooie luchten! Bovendien is er op Terschelling weinig lichtvervuiling, waardoor je optimaal kunt genieten van een prachtige sterrenhemel. Als bijzonder slaapadresje kunnen we het moderne en compacte huisje van Florizand aanraden! Bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, is het huisje heerlijk licht en beschik je ook nog eens over een eigen tuin met een buitenhaard en een pizzaoven. Maar het alle mooiste plekje, is de extra slaapplek waar je met een ladder kan komen en vanwaaruit je uren kunt turen naar de sterrenhemel.

Iets voor jou? Boek dan dit huisje via Booking

Rooms with a view in Friesland

Ook in deze heerlijke houten cubes kun je genieten van de heldere sterrenhemel. Wel niet doormiddel van een transparante koepel in het dak, maar door de grote ramen van vloer tot plafond, die je garandeert een mooi zicht geven op het weidse Friese platteland en in de avond natuurlijk op de sterrenhemel. De cube is smaakvol ingericht met een heerlijk kingsize bed met Fair-trade linnengoed. In het boutique hotel, waartoe de cube behoort, beschikt ook over een zeer goed restaurant en kun je gebruik maken van de Finse sauna. Dit adres ligt op slechts 10 kilometer van Leeuwarden.

Tip! Deze sfeervolle rooms with a view kun je boeken via de website van Booking

Slapen onder de sterren en op het strand

Wauw, dit is ultiem genieten! Niet alleen slaap je onder de sterren, je overnacht ook nog eens op het strand! Deze strandmanden, zoals ze worden genoemd vind je op diverse stranden langs de kust van Sleeswijk-Holstein. De mand is weerbestendig en kan eventueel gesloten worden. Door de ronde raampjes kun je dan naar buiten kijken. Maar het is natuurlijk veel mooier om de sterrenhemel vanuit de geopende slaapmand te bewonderen en in slaap te vallen met het ruisen van de zee. Op sommige plekken kun je ook een ontbijt of een picknickmand bijboeken. Meer info vind je op: Nordseetourismus.de/strandschlafen-an-der-nordsee