Hallo november! 4 uit-tips voor november

Spectaculaire lichtshows, cultuur, muziek en sprookjesachtige tafereeltjes

 
 
Home / Artikelen / Hallo november! 4 uit-tips voor november
 

Hallo november – de maand die ons een stukje dichter bij de gezellige kerstdagen brengt. Maar november is ook de maand, waarin de dagen steeds korter en kouder worden. Wat als voordeel heeft dat we weer heerlijk kunnen smullen van oer-Hollandse (winter)lekkernijen; erwtensoep, boerenkool met rookworst en warme chocomel. Heerlijk! Wellicht dat je liever de warmte opzoekt van de kachel en knus voor de tv kruipt, maar in november vinden er ook tal van bijzondere en gezellige evenementen plaats. We tippen de leukste, uit-tips in november.

GLOW Eindhoven

Van 12 tot en met 19 november 2022 staat Eindhoven in het teken van GLOW. Een schitterend lichtspektakel in de lichtstad, wat garant staat voor een bijzonder avondje uit. Via een zes kilometer lange City Route, wandel je langs verlichte gebouwen, bijzondere objecten, kerken en tunnels. Bijzondere panden die je niet mag missen zijn de Philips Villa, de Catharinakerk en de Fatih moskee. De tientallen bijzondere lichtprojecten die getoond worden, zijn ontworpen door kunstenaars uit binnen- en buitenland. GLOW Eindhoven is grotendeels gratis toegankelijk, alleen voor enkele indoor shows moet je betalen, waardoor het een van de grootste gratis events is van Nederland. Naar verwachting zullen zo’n 750.000 mensen GLOW Eindhoven bezoeken.

Lees ook dit artikel: GLOW Eindhoven. Wow! Dit moet je zien

Winter Efteling

Ook dit jaar is de Efteling van 14 november tot 5 maart 2023 gehuld in een winterjasje met duizenden lichtjes, branden er kampvuren, klinkt er overal muziek, is er een schaats- en langlaufbaan en ligt er zelfs sneeuw in het sprookjesbos. Bovendien kun je ook smullen van oer-Hollandse lekkernijen zoals erwtensoep en warme chocomel! Sfeervolle factoren, die de Efteling in een fabelachtige en sprookjesachtige sfeer brengen. Alle attracties zijn open zolang het weer het toelaat. Maar de waterattracties De Vliegende Hollander en de Piraña zijn tijdens de Winter Efteling gesloten. Maar er blijven voldoende attracties open. Grote kans dat je niet voldoende hebt aan een dagje Efteling!

Lees ook dit artikel: De winter Efteling! Geniet van sprookjesachtige sferen!

Museumnacht Amsterdam

Elk jaar op de eerste zaterdag van november vindt de Museumnacht van Amsterdam plaats. Tijdens deze nacht zijn er maar liefst 55 musea geopend en vinden er ruim 250 evenementen plaats – veel vermaak dus, tijdens de museumnacht. Museums die je kunt bezoeken zijn het: Anne Frank Huis, het Amsterdam Museum, het Fotografiemuseum Amsterdam en het Rembrandt Huis. Tickets kun je online kopen en bij het eerste museum dat je bezoekt, krijg je een polsbandje. Een leuk extraatje van de Museumnacht is dat je t/m 31 december op vertoon van je polsbandje nog een keer gratis een musea kunt bezoeken. De Museumnacht vindt plaats op 5 november van 19:00 tot 02:00 uur.

Popronde 2022

Liefhebbers van muziek moeten beslist, een keer één van de locaties van De Popronde bezoeken, het grootste reizende festival van Nederland. Maar liefst 130 talentvolle artiesten – met in het verleden onder andere Kensington en Dotan – toeren door het hele land. De aftrap vindt plaats in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door langs 40 andere steden en vinden elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag optredens plaats. Om vervolgens af te sluiten met een spetterend eindfeest in Amsterdam. Steden waar je De Popronde kunt verwachten zijn: Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Roermond, Delft en Leeuwarden. Niet geheel onbelangrijk: De Popronde is in iedere stad gratis toegankelijk! Meer weten? Kijk dan op Popronde.nl