Hallo oktober! 5 uit-tips voor oktober

Voor kinderen, griezelliefhebbers, natuur- en bierliefhebbers

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Een dagje eropuit  /  Hallo oktober! 5 uit-tips voor oktober
 

Het is herfst! Maar dat betekend niet dat je er niet meer op uit kunt trekken, integendeel oktober is een pracht maand: de natuur kleurt langzaam goudgeel en de afgevallen (herfst) bladeren vormen een warm tapijt, die de bodem van de bossen bedekt. Trek je wandelschoenen aan en snuif de frisse boslucht op en geniet nadien van een kop warme chocomel. Heerlijk! Naast genieten van de natuur, heeft oktober nog veel meer te bieden! We tippen de leukste, niet al te kostbare uit-tips in oktober. Voor kinderen, griezelliefhebbers, natuur- en bierliefhebbers.

Dag van de Stilte: 27 oktober 2019

De laatste zondag van oktober is het ‘De dag van de stilte’. Een dag die bedoelt is, om de rust en de stilte op te zoeken en om prikkels te vermijden. Want veel mensen hebben van tijd tot tijd behoefte aan rust en stilte, zeker gezien de hectische tijd waarin we leven. Tijdens ‘De dag van de Stilte’ wordt dit extra onder de aandacht gebracht! Tijdens deze dag worden er door heel Nederland stilte-activiteiten georganiseerd, kan iedereen van jong tot oud, deelnemen aan activiteiten, die vaak gratis zijn. Maar een kleine vrijwillige donatie is altijd welkom. Wat betreft de stilte-activiteiten moet je denken aan stille natuurwandelingen en mindfulness-sessies. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Dagvandestilte.nl

Halloween: 31 oktober 2019

Halloween is een feest dat ook steeds meer en meer in Nederland wordt gevierd. Waar in Amerika kinderen zich verkleden en aanbellen voor wat lekkers, worden er in Nederland griezelfeesten georganiseerd. Uiteraard verkleed! Een nieuwe trend die we in Nederland zien, zijn de attracties- en pretparken die rond Helloween, compleet veranderen in een griezelig en eng oord met echte mummies en zombies, die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Met succes, want Halloween is voor veel pretparken een belangrijke periode. Wil je een pretpark bezoeken tijdens Halloween, dan betaal je uiteraard entree. Maar grote kans dat er bij jou in de omgeving ook leuke en (gratis) Halloween activiteiten plaats vinden.

Lees ook dit artikel: Vijf Halloween pretparken! Voor heel veel griezelplezier

Oktoberfeesten in Sittard: 11 t/m 16 oktober

Voor de oktoberfeesten hoef je niet meer naar Duitsland, in Sittard vindt van 11 t/m 16 oktober ook een Oktoberfeest plaats. Maar liefst zes dagen lang is er voor jong en oud veel te beleven: zowel gratis als betaald. Gratis toegang krijg je tot de grote oktoberkerstmis, de internationale Schutterijen en Gildenoptocht en is er een Limburgse middag. Speciaal voor kinderen komt op woensdagmiddag Lollypop met de Telekids Disco Show optreden, is er op de kermis een familiemiddag (de ritprijzen zijn dan lager dan normaal) en in de avond is er een vuurwerkshow. Daarnaast zijn er diverse paviljoens met live muziek, wil je toegang dan moet je uiteraard betalen. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Oktoberfeestsittard.nl

Burlende herten spotten

September en oktober zijn bij uitstek de maanden om burlende edelherten te spotten. In september begint bij de edelherten namelijk de bronsttijd en willen ze indruk maken op de vrouwtjes, door te brullen. Want de herten vrouwtjes willen alleen paren met het edelhert dat het meest indrukwekkend kan brullen. Een bijzonder schouwspel dat je via een burlexcursie, van dichtbij mee kunt maken. Op diverse plekken door heel Nederland organiseert zowel Staatsbosbeheer als het Limburgs Landschap burlexcursies. De Veluwe zijn hierbij favoriet, maar ook in Limburg worden er burlexcursies georganiseerd. Hiervoor kun je kijken op de website van Staatsbosbeheer en van het Limburgs Landschap.

Nacht van de Nacht: 26 oktober 2019

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling, organiseren De Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de ‘Nacht van de Nacht’. Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ worden er door heel Nederland activiteiten georganiseerd, waarbij men de schoonheid van de nacht toont. Uiteraard zoveel mogelijk in het donker! Denk aan natuur wandelingen, het spotten van nachtdieren, sterren spotten en dineren met kaarslicht. Veel activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar sommige activiteiten kosten ook geld. Interesse? Wil je meer weten over de verschillende activiteiten, die plaats vinden door heel Nederland? Kijk dan op de website van Nachtvandenacht.nl.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.