Wat te doen in de Achterhoek? Alle highlights!

Wandelen, wijn proeven in een wijngaard en Zutphen bezoeken

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in de Achterhoek? Alle highlights!
 

De Achterhoek herbergt heel wat moois! Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen en uren dwalen door bossen en door pittoreske dorpjes. Of stap op de fiets en bezoek een van de wijngaarden. We weten zeker dat de wijnboeren, je hartelijk ontvangen en graag vertellen over hun lekker streekproduct. Maar ook Kasteel Huis Bergh, de stad Zutphen en het piepkleine stadje Bronckhorst, liggen in de Achterhoek. We tippen de fijnste bezienswaardigheden in de Achterhoek.

Een vakantie in de Achterhoek? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in de Achterhoek. We tippen de beste aanbieders.

Tip! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Verblijf je graag midden in de natuur? Boek dan een Natuurhuisje in de Achterhoek. Voor gezinnen is een vakantiepark in de Achterhoek ideaal

Wat te doen in de Achterhoek: Bezoek Bronckhorst

Bronkhorst profileert zich als het kleinste stadje van Nederland, met om en nabij de 150 inwoners. Het middelpunt van Bronckhorst is het kerkje. Rondom de kerk vind je een paar smalle straatjes met oude huisjes en boerderijen en een café met een terras. Het dorpje heeft slechts een paar straten, lang slenteren door het centrum, is er dus niet bij, maar toch is Bronkhorst de moeite – je waant je namelijk voor eventjes terug in de tijd. Bronkhorst ligt aan de IJssel, met een pontje kun je makkelijk oversteken naar de grotere plaats Brummen.

Een dagje Zutphen

Als je afreist naar de Achterhoek, dan is het absoluut een aanrader om Zutphen te bezoeken. Zutphen die ook wel de torenstad wordt genoemd, heeft een mooie historische binnenstad. Wandel door het gezellige centrum met winkeltjes en hofjes en pik een terrasje op de Groenmarkt. Leuk is ook een bezoekje aan de Walburgistoren. Deze toren kun je op gezette tijden beklimmen. Of maak een fluisterboottocht over de Berkel. Wil je blijven slapen dan kunnen we het Hampshire ’s Gravenhof Zutphen aanraden. Het 4-sterren hotel ligt in het historische centrum van Zutphen.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Zutphen? De 6 must-sees!

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh zie je in de verte al liggen. Het is een indrukwekkend middeleeuws kasteel, wat omgeven is door een gracht en een oude vestingwal. Kasteel Huis Bergh is te bezoeken en worden er regelmatig tal van leuke evenementen georganiseerd, zoals ‘welkom in de Middeleeuwen’ en een jaarlijkse slipjacht. Goed om te weten; het kasteel is alleen open in het weekend en is er elke zondag een ridderslag voor de kinderen. Zou je willen blijven slapen? Geen probleem! Twee verdedigingstorens van kasteel Huis Bergh zijn ingericht als luxe suites.

Wandelschoenen aan en genieten maar

Absoluut de moeite waard in de Achterhoek, is wandelen. Waar je begint met je wandeltocht maakt niet uit, het Achterhoeks landschap is schitterend. Pittoreske dorpen, bossen, voormalige landgoederen en mooie vergezichten wisselen elkaar af. Er is een uitgebreid wandelnetwerk dat heel simpel werkt door het keuzepuntensysteem. Het keuzepuntensysteem heeft 150 startlocaties en ligt er zo’n 3000 kilometer wandelpad aan je voeten. Liever een route wandelen, kijk dan bij mooi-achterhoek.nl. Hier vind je een fijne selectie aan wandelroutes in de Achterhoek

Wijn uit de Achterhoek

Voor wijnliefhebbers is de Achterhoek een must. Want de Achterhoek is dé grootste wijnstreek van Nederland. Er zijn zo’n twintig wijngaarden in de Achterhoek, die goede kwaliteitswijn maken. In 2016 zijn er nieuwe fietsroutes uitgezet, die je langs deze wijngaarden leiden. Spring op de fiets en bezoek bijvoorbeeld Wijngaard Hesselink. Hier kun je terecht voor een wijnproeverij en een rondleiding door de wijngaard. Een rondleiding met wijnproeverij kan op donderdag, een wijnproeverij kan elke dag. Voor meer informatie kun je kijken op wijngaardhesselink.nl