5x de mooiste stranden van Nederland

Oneindig zicht over de zee, de frisse zeelucht en een heerlijk strand

 
 
Home / Artikelen / 5x de mooiste stranden van Nederland
 

Als jij denkt dat je voor een mooi strand moet afreizen naar een ver oord, dan heb je het mis! Want ook Nederland heeft een aantal mooie stranden. Wist je trouwens, dan Nederland zo’n 250 kilometer aan zandstrand heeft, wat op heel veel plekken omgeven is, door een fraai duingebied? Welk jaargetijden ook, het strand heeft op jong en oud een bijzondere aantrekkingskracht. Voel tijdens een wandeling de frisse zeewind door je haren en bij mooi weer, een dag lang, lekker languit op een handdoek op het strand. Heerlijk! De vijf mooiste stranden van Nederland.

Het strand van Zoutelande: Het beste strand van Nederland

Zoutelande heeft een langgerekt zandstrand met heerlijk brede duinen om door te wandelen. Kenmerkend voor het strand van Zoutelande zijn ook de karakteristieke paalhoofden en het schitterende uitzicht op de Noordzee, met in de verte de Belgische kust. Het strand van Zoutelande is een van de weinige echte Zuiderstranden in Nederland en wordt daarom ook wel de ‘Zeeuwse Riviera’ genoemd. 

Tip! Een nachtje slapen aan het strand van Zoutelande, dan kunnen we Fletcher Zuiderduin Beachhotel aanraden

Het Zuiderstrand in Den Haag: Lekker stil

Een perfecte combinatie; na een dagje Den Haag tot rust komen op het strand – hiervoor moet je op ‘Het Zuiderstrand’ zijn. Ook wel bekent als het stille strand. Een mooi zandstrand tussen Scheveningen en Kijkduin dat met name onder de inwoners van Den Haag en Scheveningen bekend is. Toeristen zie je hier niet zo snel. In de winter is het Zuiderstrand leeg en heb je een vrij zicht van Scheveningen tot Hoek van Holland. Perfect om uit te waaien – ruik de frisse zeewind en geniet van de hoge golven.

Lees ook dit artikel: 5 x de mooiste kustplaatsen in Zuid-Holland

Terschelling: Rust en ruimte

Terschelling bestaat voor tachtig procent uit natuur. Dit maakt Terschelling zo uniek! Verwacht hier dus geen groot vermaak! Terschelling bezoekje voor de rust en het mooie strand van zo’n 30 kilometer lang. Door de rust die er heerst, is er altijd een plekje te vinden. Bij dorp Midsland vind je een zeer breed zandstrand. Nog een aanrader is het schone strand bij het dorpje Formerum. In juni vindt het Oeral festival plaats. Terschelling staat dan tien dagen in het teken van muziek en theater, met het eiland als inspiratiebron.

Lees ook dit artikel: Wat te doen op Terschelling? De bezienswaardigheden!

Bergen aan Zee: Een gemoedelijk familiestrand

Het strand van Bergen aan Zee heeft niet alleen een gemoedelijke sfeer, dankzij de ideale ligging zijn ook diverse kustplaatsen lekker dichtbij. Denk hierbij aan Schoorl en Egmond aan Zee. Het strand is goed toegankelijk, heeft drie strandafgangen, brede duinen en is het weids uitzicht over de Noordzee schitterend. In de zomer luieren en zwemmen. Terwijl je hier in de herfst en winter kunt uitwaaien, met als afsluiting warme chocolademelk. Heerlijk!

Interesse in een verblijf in Bergen aan Zee? Reserveer een hotel via Booking

Texel: Het strand is hier oneindig

Dat Texel door Lonely Planet is getipt als ‘Best in Europe Travel’ is niet verwonderlijk. Het gehele Waddeneiland is een pareltje! Met een grote diversiteit aan landschappen, schitterende vergezichten en pittoreske dorpjes. Ook het strand is hemels. Op tientallen plekken vind je mooie stranden; van lekker rustig tot heerlijk druk. Bij ‘De Koog’ de badplaats van Texel vind je naast strand ook leuke strandpaviljoens. Zoek je een stil strand, dan moet je zijn bij paal 9. Temidden van een uitgestrekt natuurgebied wandel je zo het strand op.

Lees ook dit artikel: Wat te doen op Texel? De allerfijnste must-sees