Weg met Pasen? De fijnste uittips

Lammetjes knuffelen, paaseieren verstoppen en bezoek de paasvuren

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Schoolvakantie tips  /  Weg met Pasen? De fijnste uittips
 

Het paasweekend is ideaal om te genieten van de eerste (warme) zonnestralen, de natuur die groen kleurt en de lammetjes, die dartelen in de wei. Dit jaar valt Pasen op 21 en 22 april, zowel de scholen als veel bedrijven zijn dus ook op maandag vrij. Ideaal dus om er een lekker lang weekend op uit te trekken. Want waar je ook naar toe gaat? Paaseieren kun je overal verstoppen. Interesse? Bekijk dan de onderstaande aanbiedingen en reserveer een paasarrangement. Thuis blijven is geen optie in het lange paasweekend!

Weg met Pasen – top 5 vakantie tips!

Duik met Pasen de natuur in

Langzaam ontwaak de natuur uit de winterslaap. Het paasweekend is hierdoor uitermate geschikt om er op uit te trekken en te genieten van de natuur. Wandelingen maken, konijntjes spotten en de frisse boslucht inademen. Heerlijk! Het bos is perfect om het drukke leven even achter je te laten. Hier kun je tot rust komen en samen tijd doorbrengen met je kinderen of vrienden. Geen afleiding en heerlijk stil. De geluiden die je hoort, zijn uit de natuur: het ruisen van de wind en tjilpende vogels. Niets hoeft en alle tijd om paaseieren te verstoppen. Een heerlijk vooruitzicht!

  • Huppelende konijnen verwelkomen je op Landal Rabbit Hill. Ideaal voor jonge gezinnen! Met grote indoorspeeltuin en zwembad.
  • Midden in de Veluwse bossen ligt Landal Miggelenberg, vanuit je bungalow wandel je zo het bos in. Aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Ook op Landal Coldenhove ben je letterlijk omringd door de natuur! Ook faciliteiten zoals bowlingbanen en een zwembad ontbreken niet.
  • Zoek je natuur en rust – kijk dan bij Natuurhuisje.nl. Natuurhuisje heeft het grootse aanbod aan huisjes, die gelegen zijn midden in de natuur. Hier ben je echt weg van de massa.

Lammetjes knuffelen op Texel

Een goede tip voor Pasen is lammetjes kijken en knuffelen op Texel. Op heel Texel zul je in bijna alle weides lammetjes zien dartelen. Maar onze aanrader is de speciale lammetjes fietsroute van de VVV. Naast dat je langs veel weides komt met lammetjes, kom je ook veel wetenswaardigheden over Texel en het landschap te weten. Met de veerboot uit Den Helder ben je binnen 20 minuten op Texel en een retourtje (zonder auto) kost slechts €2,50. Natuurlijk kun je er ook een lekker lang paasweekend van maken.

  • Met Pasen lekker lang naar Texel? Kijk dan eens op Bungalowparkoverzicht.nl, voor en ruime selectie aan vakantieparken op Texel.
  • Landal Sluftervallei is gelegen op één van de mooiste plekjes van Texel midden in de duinen, op zo’n 2 kilometer van het strand en de rode vuurtoren. Perfect!
  • Vakantiepark De Krim is het best uitgeruste vakantiepark van Texel en sinds juni 2017, beschikt De Krim ook over een geheel nieuw binnen- en buiten zwembad.

Deals voor het paasweekend in Nederland

Niet ver maar toch even weg? Nederland is prachtig in het voorjaar! Ga de bossen in, bezoek de Efteling of ga lekker zwemmen en op safari in Nederland. We tippen de leukste aanbiedingen voor het lange paasweekend van 2019.

Regel een heerlijk lang paasweekend in een Landal GreenParks bungalow met kortingen die kunnen oplopen tot 25%! Op de Landal parken is in het paasweekend van alles te doen en te beleven. Paaseieren zoeken, versier en knutsel  je eigen Paasstok en loop mee met een Paastocht over het park. Smul van een vers ontbijtje in je bungalow en duik daarna de natuur in. Kortom, het lange paasweekend is de perfecte tijd om er met familie of vrienden tussenuit te gaan.

Zijn je kinderen dol op wilde dieren? Reserveer dan een ‘lodge’ op safari resort Beekse Bergen. Hier waan jij je voor eventjes in Afrika – je verblijft in lodges of safaritenten, die samen een rustig Afrikaans dorpje vormen. In je achtertuin wandelen de wilde dieren als giraffen, neushorens, zebra’s en dromedarissen vrij rond. De lodges zijn luxe en compleet ingericht, daarnaast is er ook een hoofdgebouw met een restaurant, bowlingbaan en een zwembad.

Lees ook: Persoonlijke reistip – Safari Resort Beekse Bergen

Center Parcs heeft prachtige vakantieparken, die bol staan van de voorzieningen. Dus ook als het weer wat minder is, is er voldoende vertier! Bovendien worden er ook diverse paasactiviteiten georganiseerd. Zoals paaseieren schilderen en samen paaseieren zoeken. Zingen en dansen met de lente parade en schuif aan voor de paasbrunch. Reserveer hier een cottage en geniet van een lekker lang paasweekend.

Ook leuk is een dagje Efteling! Wandel door het Sprookjesbos en stap in Droomvlucht, uiteraard mag je de allernieuwste attractie Baron 1898 en Symbolica niet overslaan. De Efteling heeft eigelijk te veel attracties voor een dagje! Een prima optie is het dan om te blijven slapen. Je kunt blijven slapen in het grote Efteling hotel en op de twee vakantieparken: Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Bij een verblijf is de entree tot de Efteling inbegrepen!

Paasvuren in Oost-Nederland

Bijzonder om een keer te ervaren zijn de Paasvuren die in Oost-Nederland met Pasen worden aangestoken. De Paasvuren zijn een oude traditie die teruggaat tot in de 16e eeuw. Tegenwoordig is deze oude traditie hip en kunnen de Paasvuren rekenen op veel bezoekers vanuit geheel Nederland. Met name het Paasvuur uit Dijkerhoek en Espelo krijgt veel belangstelling, mede door de strijd om het hoogste Paasvuur. Reis af naar Overijssel en ervaar deze eeuwenoude traditie, waar in diverse dorpen Paasvuren worden aangestoken. Wil je blijven overnachten? Reserveer hier een vakantiepark in Dijkerhoek en hier een vakantiepark in Espelo.

Wanneer is het Pasen

Pasen valt op zondag 21 en maandag 22 april 2019. Wat betekend dat zowel de scholen als veel bedrijven ook op maandag vrij hebben. Sommige scholen en bedrijven hebben ook vrij met Goede Vrijdag (19 april 2019).


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.