Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Amsterdam

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!
 

Amsterdam bruist en is het er altijd druk. Tijdens je bezoek zul je dan ook een mengelmoes van talen en publiek aantreffen. Dat maakt een dagje Amsterdam zo bijzonder. Absolute aanrader tijdens een dagje Amsterdam is een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Cultuur liefhebbers kunnen het Rijks- of het Hermitage museum bezoeken. Voor kinderen is een bezoekje aan Madame Tussauds en Artis een aanrader. Kortom, een dagje Amsterdam heeft jong en oud, voldoende te bieden.

Een weekendje weg naar Amsterdam? Blijf slapen in een van de vele goede hotels in Amsterdam. We tippen de beste hotelaanbieders.

Aanrader! Voordeeluitjes heeft fijne all-in hotelarrangementen. Ook Fletcher heeft een hotel in Amsterdam. Voor gezinnen is een vakantiepark nabij Amsterdam ideaal!

Bezienswaardigheden Amsterdam: Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een populaire toeristenbestemming. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hier de schuilplaats van Anne Frank en haar familie, verstopt op de tweede verdieping en alleen bereikbaar via een trap die verscholen lag achter een boekenkast. Bezoekers kunnen de ruimtes bekijken, evenals foto’s en verhalen van toen. Ook is het mogelijk een Virtual Reality tour door het pand te maken. Dankzij een Virtual Reality bril kunnen bezoekers het Anne Frank Huis ook bekijken vanuit het museumrestaurant.

Een dagje of een paar dagen naar Amsterdam? Kijk dan eens op Tours & Tickets. Tours & Tickets is gespecialiseerd in het aanbieden van diverse excursies en gereduceerde fast-track tickets voor populaire musea en rondvaarten in Amsterdam. Je koopt je ticket online en vermijd hiermee de (lange) wachtrijen.

Rondvaart door de grachten

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam is een must! Je komt op de mooiste plekjes en heb je vanuit de boot, een schitterend zicht op de oude grachtenpanden. Tijdens de rondvaart, die een uurtje duurt, vaar je door alle drie de grachten van Amsterdam. (Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) Terwijl je door de grachten vaart, krijg je alles te horen over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Ook leuk: Kies voor een avondvaart.

Lees ook dit artikel: Een rondvaart door Amsterdam. Een aanrader!

Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is een voormalig koopmanshuis aan de Jodenbreestraat. Kunstenaar Rembrandt van Rijn woonde twintig jaar in deze prachtige woning, samen met zijn vrouw. In dit huis schilderde hij onder andere De Nachtwacht. Het huis is na restauratie in de oorspronkelijke staat teruggebracht en in de verschillende kamers is te zien hoe Rembrandt hier destijds leefde. Ook is een selectie van de 290 etsen van Rembrandt, die tot de belangrijkste collectie etsen ter wereld behoort, hier te bezichtigen.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Het Rembrandthuis

Foto: facebook.com/pg/MuseumHetRembrandthuis

Het Rijksmuseum

Een bezoek aan het Rijksmuseum zal een onvergetelijke indruk achterlaten. Niet voor niets is het uitgeroepen tot het beste museum van Europa. Je waant je er in de tijd van de grootmeesters van de Nederlandse kunst, onder wie Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Hun beroemde schilderijen hangen aan de muren van dit indrukwekkende museum, tussen kunst van de 18e eeuw, de 20e eeuw, de Middeleeuwen en de Renaissance. Bovendien beschikt het museum over uitzonderlijk goede restaurants.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij het Rijksmuseum

Artis

Midden in hartje Amsterdam ligt een dierentuin: Natura Artis Magistra, beter bekend als Artis. Een fijn uitstapje voor jong en oud. Het is zelfs mogelijk om een dagje mee te lopen als dierverzorger. Naast aapjes, pinguïns en gorilla’s bekijken, vinden er ook andere activiteiten plaats. In de zomer vinden er ZOOmeravonden plaats met live muziek. Naast Artis ligt bovendien Micropia, waar je beestjes kunt bekijken die normaal gesproken onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij Artis

Foto: facebook.com/Artis/

Het Leidseplein

Het Leidseplein is dé plek om te bezoeken wanneer je een leuke stapavond wilt in Amsterdam. Het grote, bruisende plein zit bomvol leuke kroegen, bars en clubs waar je terecht kunt voor een gezellige avond. Maar ook overdag kun je er lekker eten in één van de vele restaurants of gezellig een drankje doen met vrienden. Aangezien verschillende tramlijnen elkaar kruisen op het plein, kun je er bovendien altijd wel met het openbaar vervoer komen.

Koninklijk Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis op de Dam blinkt uit in pracht en praal. Het grootse monument is gebouwd in de tijd dat Amsterdam het belangrijkste handelscentrum wereldwijd was. Pas vanaf 1808 werd het stadhuis door Lodewijk Napoleon in gebruik genomen als paleis. In de entree is een gratis audiotour verkrijgbaar. Een aanrader, want je krijgt veel details over het gebouw, de bewoners en de kunstwerken te horen. Al met al een topattractie, door de Amsterdammers ook wel het Achtste Wereldwonder genoemd.

Het Vondelpark

Het beroemdste park van Nederland, het Vondelpark, is vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel. In het centrum van Amsterdam, op loopafstand van diverse veel bezochte musea, vormt het Vondelpark een oase van rust, hoewel er jaarlijks meer dan tien miljoen bezoekers komen om te sporten of te ontspannen. Het Vondelpark is ingericht met beelden, vijvers en diverse mogelijkheden om iets te eten of drinken. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. ’s Zomers zijn er bovendien gratis openluchtvoorstellingen.

De Dam

De Dam is het bruisende centrum van Amsterdam. Vroeger werden hier de markten gehouden en in de 16e eeuw stond hier nog de Stadswaag. In de Gouden Eeuw verrezen rondom het plein diverse gebouwen zoals de beurs, het stadhuis en het Koninklijk Paleis. Midden op de Dam staat het Nationaal Monument, dat in 1956 door Koningin Juliana werd ingewijd en herinnert aan de bevrijding van Nederland. De treden van het monument worden nu veelal gebruikt als rustplaats voor de toeristen.

De wallen

De Rosse buurt in Amsterdam is en blijft een van de toeristische hotspots van Amsterdam. Het gebied staat bekend om de prostitutie, de bars en clubs, de coffeeshops en de seksshops. Er hangt altijd een bijzonder sfeertje, dag en nacht, maar zeker ’s avonds als de straten rood kleuren en al dat neonlicht weerkaatst in het water van de grachten. Een tip: probeer geen foto’s te nemen van de vrouwen, want dat is ten strengste verboden.

Wat te doen in Amsterdam: Ga shoppen

De Kalverstraat en de Leidsestraat zijn de winkelstraten van Amsterdam. Maar echte fashionistas bezoeken de ‘Negen Straatjes’. Hier wandel je door smalle straatjes en langs historische grachten, op zoek naar bijzondere winkeltjes. Ga je voor chique, dan moet je naar de P.C. Hooftstraat, vlakbij het Vondelpark. Ben je op zoek naar koopjes en bijzondere items, bezoek dan de Albert Cuypmarkt. Met zijn 260 kramen de grootste dagmarkt van Nederland.

Weekendje Amsterdam? Blijf slapen

Amsterdam is niet alleen door de bekende musea en de toeristische bezienswaardigheden een bezoekje waard. Ook de vele (bijzondere) hotels zijn een trekpleister. Van super-de-luxe tot lekker basic en van trendy en hip tot retro! Waar je voorkeur ook naar uit gaat, er zijn voldoende hotels voor een paar heerlijke nachtjes in Amsterdam. Kortom, maak je weekendje Amsterdam compleet, door een overnachting te boeken, in een van de vele hotels in Amsterdam, want het is heerlijk wakker worden in de hoofdstad van Nederland.

Tip! Reserveren kan bij Booking: Check hier de prijzen van hotels in Amsterdam