Wat te doen in Noord-Brabant? Alle highlights!

Gezellige steden, volop natuurschoon en de Efteling

 
 
Home / Artikelen / Wat te doen in Noord-Brabant? Alle highlights!
 

Noord-Brabant is in meer dan één opzicht een veelomvattende provincie. Niet alleen is het landschap veelzijdig, elke streek heeft ook zijn eigen taalgebruik en tradities. In het midden van Noord-Brabant liggen steden als Breda, Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch waar je van overheerlijke Bossche Bollen kunt smullen! Buiten deze steden is Noord-Brabant voornamelijk landelijk, met volop natuurschoon in de vele Nationale Parken en boswachterijen. Zowel de steden als de natuurgebieden, bieden volop mogelijkheden om te recreëren.

Een vakantie in Noord-Brabant? Blijf slapen in een van de vele goede accommodaties in Noord-Brabant. We tippen de beste aanbieders.

Tip! Tropische waterpret op Landal Het Vennenbos. Duc de Brabant en Landal de Vers zijn perfect om Noord-Brabant te verkennen. Ook leuk! Boek een all-in arrangement bij Voordeeluitjes.

Wat te doen in Noord-Brabant: Bezoek Breda

In Breda is altijd wat te beleven! Of je er nu een dagje of een weekend bent, er is altijd wat te zien en te doen in het eeuwenoude centrum. Tot de grootste bezienswaardigheden behoren onder meer het Valkenberg park, waar je heerlijk kunt chillen bij de vijver met fontein en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die vanuit iedere plek in de stad te zien is. Voor het allermooiste uitzicht, kun je de toren beklimmen. Daarnaast kent Breda een groot aanbod aan gezellige terrasjes en een ruim aanbod aan winkels.

Lees ook dit artikel: De fijnste tips voor een weekendje Breda

Een dagje Den Bosch

De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is ’s-Hertogenbosch. Het middeleeuwse stadscentrum van ’s-Hertogenbosch is een van de oudste en compleetste van Nederland. Bezoek de indrukwekkende ‘Sint-Jan’ op de hoek van de Parade en de Torenstraat en ga shoppen in het centrum of in het Bossche Kwartier nabij het Fonteinplein. Een andere attractie is de Binnendieze, waar je middels verschillende rondvaarten de stad ondergronds kunt bewonderen. Een lokale lekkernij die bekend is tot ver buiten ‘s-Hertogenbosch, is de Bossche Bol.

Lees ook dit artikel: Den Bosch: Smullen en hotspots ontdekken

Eindhoven

Je zou niet zeggen dat Eindhoven één van de oudste steden van Nederland is, aangezien de stad voornamelijk bekend staat om het vernieuwende design en de hightechindustrie. De grootste stad van Brabant heeft echter nog veel meer te bieden. Verken de stad en de mooie natuurrijke omgeving per fiets of ga op de culturele tour en bezoek een museum. Moderne kunst, geschiedenis – er is voor ieder wat wils. Jongens kunnen hun ogen uitkijken in het DAF Museum. Winkel je graag ook dan is Eindhoven een uitstekende keuze!

Lees ook dit artikel: De mooiste must-sees in Eindhoven

De Efteling

Elke dag van het jaar, 365 dagen, is De Efteling geopend. Het park dat je betovert ook in de winter! Een wereld waar sprookjes werkelijkheid worden. Waag je in één van de spectaculaire achtbanen of bezoek het sprookjesbos en droom weg bij de verhalen van de sprookjesboom. Voor jong en oud is er wat te doen in de Efteling. Maak een adrenaline verhogende rit in Joris en de Draak en de Python. Natuurlijk mag je de nieuwste attracties: Symbolica en de Baron 1898 niet overslaan. Tickets voor de Efteling kun je online kopen met korting.

Ook leuk: Reserveer een van de twee Efteling parken en blijf slapen op de Efteling

Het Vincent van GoghHuis

Vincent van Gogh is geboren in Noord-Brabant, in het dorpje Zundert. Om de herinnering aan Vincent van Gogh levendig te houden, hebben ze in Zundert, op de geboortegrond van Vincent het Vincent van GoghHuis geplaatst. Dit is geen museum dat volhang met schilderijen, maar een huis van herinnering en beleving. Vincent zelf verteld zijn verhaal over zijn jeugd en ontdek je hoe het de rest van de familie verging. Daarnaast zijn er wisselende exposities. Voor kinderen heeft het Van GoghHuis educatieve programma’s. Adres: Markt 26-27, Zundert.

Safari- en vakantiepark de Beekse Bergen

Je hoeft niet af te reizen naar Afrika om leeuwen, neushoorns en gorilla’s te spotten. Deze schitterende wilde dieren kun je ook bekijken in Safaripark Beekse Bergen. Hier beleef je Afrika in één dag! Je kunt kiezen voor een wandelsafari, maar een bus of bootsafari is ook mogelijk. Tijdens de bus- en bootsafari wordt je begeleid door een gids, die je alles kan vertellen over de wilde dieren, die leven op het Safaripark. Als je wilt, kun je ook nog blijven slapen in het naast gelegen vakantiepark Beekse Bergen.

Tip! Tickets voor het Safaripark kun je online kopen met korting

Kasteel Heeswijk

Een icoon op het Noord-Brabantse platteland is Kasteel Heeswijk. Ooit een belangrijke burcht uit de 11e eeuw, maar nu is het een museum en trouwlocatie. Het kasteel is gedurende het gehele jaar geopend en kun je op eigen gelegenheid door het kasteel wandelen. Alle belangrijke informatie krijg je via de audiogids op je smartphone of (leen)tablet. Speciaal voor kinderen zijn er kinderrondleidingen en kinderspeurtochten. Er is ook een brasserie en is Kasteel Heeswijk een prima startpunt voor een wandeling of fietstocht. Adres: Kasteel 4, Heeswijk-Dinther.

Natuurschoon in Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft volop natuurschoon. Wat dacht je van de Loonse- en Drunense Duinen, waar je eindeloos kan dwalen door de natuur. De Biesbosch kun je verkennen met een fluisterboot en wie weet, spot je wel een bever. De Groote Peel kun je ontdekken via de knuppelpaden. Het landschap wordt hier bepaalt door veenmoeras, plassen en open heideterreinen en is mede hierdoor een paradijs voor vogels. Fiets je graag? Dan kunnen we de Brabantse Kempen aanraden! Plattelands weggetjes, bloeiende akkerranden en bossen, bepalen hier het landschap.