Weg in de meivakantie – Tips en aanbiedingen

Een lekker zonnetje, groene bossen en weide vol bloemen. Heerlijk!

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Schoolvakantie tips  /  Weg in de meivakantie – Tips en aanbiedingen
 

Op vakantie in de meivakantie? De meivakantie is na de zomervakantie één van de populairste vakantieperiodes. Het weer is aangenaam en de natuur op haar mooist. We trekken er dan ook massaal op uit. Daarbij hoef je niet direct de grens over te steken, ook in Nederland is meer dan voldoende te beleven en te ontdekken, in de mooie maand mei. Lekkerwegtips ziet in de aanloop naar de meivakantie veel tips en goede vakantiesuggesties voorbij komen, dus leek het ons handig om deze tips, voor je op een rij te zetten.

Meivakantie 2019 – top 5 vakantie tips!

Meivakantie 2019 – naar een vakantieparken

Kinderen zijn dol gelukkig als ze kunnen ravotten, spelen en zwemmen. Een vakantiepark is dan een echte aanrader! Niet alleen hebben ze alle ruimte om te ravotten, de meeste parken beschikken ook over een zwembad, speeltuin, sportveld en een animatieteam. Je verblijft in een bungalow, die gelegen is aan de kust of midden in het bos en beginnen de wandelroutes vaak pal voor je bungalow. Ideaal! De keuze aan vakantieparken is groot: van heerlijk rustig tot bruisend en het aanbod aan bungalows is groot, van lekker luxe tot heerlijk knus.

  • Resort Beekse Bergen – wil je de sfeer van Afrika proeven, zonder lang te reizen, reserveer dan een vakantie op het gloednieuw Safariresort Beekse Bergen.
  • Het Vennenbos en De Lommerbergen zijn de twee top vakantieparken van Landal. Tropische waterpret en veel sport- en spelvoorzieningen.
  • Zelfs bij wat minder weer beleef je een tropische meivakantie bij Center Parcs. Er is volop keuze voor een vakantie in het bos of aan het strand.

Meivakantie op Texel

Op vakantie naar Texel, betekent dat de vakantiepret al begint bij het aan boord stappen van de veerboot. Eindeloze vergezichten over zee en de frisse zeewind door je haar. Heerlijk! Het is net of je naar een ander land vaart. Na een korte boottocht, meer je aan en ligt er maar liefst 20 kilometer zandstrand aan je voeten. De vele duinen beslaan bijna geheel Texel en kun je er uren ronddwalen. Tel hier bij de bezienswaardigheden zoals de rode vuurtoren, Ecomare, de dorpjes als Den Burg en Den Hoorn en je krijgt een geweldige vakantiebestemming.

Op vakantie in de Meivakantie – bezoek een attractiepark

Veel pretparken zijn zo druk en groot dat een dagje niet voldoende is om alle supergave attracties uit te testen. Zeker als je ook nog eens gaat, midden in een vakantieperiode. Een prima optie is dan, om je pretpark bezoek te verdelen, over twee- of drie dagen en te blijven overnachten in een nabij gelegen hotel of blijf slapen op het attractiepark zelf. Zo hebben De Efteling, Safaripark Beekse Bergen, Duinrell en attractiepark Slagharen aantrekkelijke arrangementen, inclusief verblijf en toegang.

Op vakantie in de meivakantie – een (kinder)hotel

Een verblijf in een hotel is lekker luxe, vanwege de fijne extra’s zoals de bedden opmaak service en het ontbijt dat klaar staat. Maar voor kinderen is een hotel vaak saai. Maar in Nederland zijn er ook een aantal goede hotels, die leuk zijn voor zowel ouders als kinderen. Naast de fijne extra’s beschikken deze hotels over voorzieningen voor kinderen of zijn bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een echt kasteel? Daarnaast zijn er ook hotels die behoren tot een attractiepark. Overdag alle attracties uittesten en in de avond slapen, in het aangrenzend hotel.

Voor een uitgebreide beschrijving van de kinderhotels, reserveren en reviews cijfers, lees onze kinderhotels special.

Op vakantie in de meivakantie – lekker rustig

Op vakantie in de meivakantie en geen zin in drukte. Door heel Nederland tref je voldoende rustige plekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zuid-Limburg? Hier kun je uren dwalen door het glooiende landschap, zonder iemand tegen te komen. Pik nadien een terrasje en smul van een stuk echte Limburgse vlaai. Heerlijk! Maar ook op de Veluwe is het stil en de natuur (bijna) oneindig, ideaal om dus een alleen-op-de-wereld gevoel te ervaren. Maar ook aan de Hollandse kust ervaar je rust. Wandel door de duinen en geniet van de vergezichten over zee.

Lees ook:  Wat te doen in Zuid-Limburg? 8 must-do’s
Lees ook: Wat te doen op de Veluwe? Duik de natuur in
Lees ook: Voilà! De 10 mooiste Zeeuwse stranden

Datums meivakantie 2019

De meivakantie is van 27 april t/m 5 mei 2019. Dit is voor alle leeftijden en voor alle regio’s van Nederland hetzelfde. Goed om te weten: er zijn ook scholen die 14 dagen meivakantie geven.


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.