Waarom jij naar Norderney wilt!

Wadlopen, wandelen en tot rust komen

 
 
Home / Artikelen / Waarom jij naar Norderney wilt!
 

Al ooit gehoord van het Duitse Waddeneiland Norderney? Wanneer je eenmaal de natuurpracht, de schitterende stranden en vele outdoor sportmogelijkheden ontdekt, dan wil je niets anders meer dan meteen afreizen naar dit vakantieparadijs in Duitsland. Het is niet eens zo ver weg, maar je begeeft je wel meteen in een heel andere ‘wereld’. Ideaal voor als je er echt eens even helemaal tussenuit wilt. We vertellen je hier, waarom jij echt een keer moet afreizen naar het Waddeneiland Norderney!

Vakantie op Norderney? Je hebt een ruime keuze aan hotels op Norderney! Enkele goede wellness hotels op het eiland zijn Inselhotel König en Michels Apart Hotel Norderney. Liever een pension? Bekijk dan het aanbod op Booking!

Nostalgische blauwwit gestreepte strandkörbe

Wat een prachtig gezicht al die blauwwit gestreepte strandkörbe! Als je arriveert op een van de bekende stranden van Norderney, zie je ze meteen staan! Strandkörbe zijn speciale strandstoelen waarin je lekker beschut kunt zitten tegen de wind of de zon. Deze speciale stoelen hebben uitschuifbare voetsteunen, een verschuifbare rugleuning, luifels en klaptafeltjes. Een dagje strand was nog nooit zo comfortabel. Hier op Norderney weten ze wel hoe ze dat moeten aanpakken. Het is daarom zeker een aanrader om er eens een te huren. Geniet in stijl van zon, zee en strand!

Strandstoelen het eiland Norderney

Ga wadlopen Norderney

Na relaxen op het strand, is het tijd om Norderney op een andere manier te ontdekken. Wat je hier een keer gedaan moet hebben, is wadlopen. Je wandelt tijdens eb over de zeebodem. Hier en daar zakken je voeten weg in de modder. Het vergt dus wel wat inspanning. De gids kan je alles vertellen over de getijden en de omringende natuur. Een onvergetelijke ervaring! Een andere reden waarom jij naar Norderney wilt, is vanwege de te gekke watersportmogelijkheden. Je kunt hier onder andere windsurfen, kajakken, suppen en kitesurfen.

Ga de uitdaging aan en wandel over de bodem van de zee

Zalig fietsen en wandelen

Het Waddeneiland Norderney is één groot wandel- en fietsparadijs. De goed verzorgde fiets- en wandelpaden doorkruisen het volledige eiland. Er is een fietsverhuur op het eiland aanwezig. Onderweg kom je op plekken met prachtige vergezichten over de lange stranden en robuuste duinen. Een strakblauwe hemel of onstuimige wolkenluchten? De natuur zorgt hier altijd voor een spektakel. Maak zeker eens een tochtje naar de vuurtoren, die ook toegankelijk is voor publiek. Of geniet van een wandeling over de lange boulevard; heel romantisch bij een ondergaande zon!

Het Watten Welten Museum en het Bademuseum

Wil jij tijdens je vakantie graag alles te weten komt over je reisbestemming? Dan heb je daar op Norderney alle mogelijkheden toe. Er zijn enkele kleine interessante musea, waar je van harte welkom bent. Een van die pareltjes is het Watten Welten Museum. Hier leer je alles over de natuur en de wadden. Wist je al dat Norderney een lange geschiedenis kent als kuureiland? Neem eens een kijkje bij het Bademuseum, waar deze geschiedenis uit de doeken wordt gedaan middels reclameposters en foto’s van badgasten door de jaren heen.

bron foto: https://www.facebook.com/pg/WattWeltenNorderney/