10 bucketlist-inspiratie tips voor in Nederland

Deze plekken in Nederland móet je gezien hebben!

 
 
Home / Artikelen / 10 bucketlist-inspiratie tips voor in Nederland
 

Heb jij ook een bucketlist? Dan is de kans groot dat er (unieke) activiteiten opstaan, waarvoor je naar de andere kant van de wereld moet. Natuurlijk supergaaf en avontuurlijk! Maar vele vergeten dat Nederland ook tal van bucketlist-waardige activiteiten herbergt. Veelal zijn dit typische Nederlandse activiteiten of bezienswaardigheden, waarvan iedereen wel eens heeft gehoord. Daarom deze bucketlist met 10 Nederlandse activiteiten, die je eigenlijk een keertje bezocht of gezien móét hebben! Het is maar dat je het weet – veel toeristen komen hiervoor naar Nederland.

Een dagje Efteling

Het grootste en bekendste pretpark van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken op je bucketlist. Maar er is een grote kans dat je er al bent geweest met een schoolreis. Is dit lang geleden? Dan wordt het weer tijd voor een bezoekje. Want de laatste jaren heeft de Efteling flink uitgebreid en niet alleen in bijzondere attracties, zoals Symbolica en De Baron 1898, ook is er een nieuw vakantiepark bij gekomen ‘Loonsche Land’. Al deze mooie vernieuwingen hebben de Efteling geen windeieren gelegd en gezorgd voor internationale herkenning.

Interesse in een dagje Efteling? Koop dan je tickets online. Hiermee voorkom je (lange) wachtrijen aan de kassa!

Foto: facebook.com/Efteling

Een dagje Volendam

Het vissersdorpje Volendam is één van de populairste toeristische bestemmingen in Noord-Holland. Toeristen uit alle hoeken van de wereld komen er naartoe, maken massaal kostuumfoto’s in typisch Volendamse klederdracht en eten gerookte paling in de gezellige haven. Ook zijn er diverse musea, zoals het Palingsoundmuseum en het Volendamsmuseum. Volendam verken je het beste middels een wandelroute over de dijk en door de oude wijken van het dorpje. Of neem de boot naar Marken en aanschouw Volendam vanaf het water.

Lees ook dit artikel: Dagje Volendam? De leukste must do-tips

Een dagje molens kijken in Kinderdijk

De 19 molens bij Kinderdijk, zijn UNESCO Werelderfgoed en één van de bekendste toeristische attracties van Nederland. Het is natuurlijk een schitterend plaatje, deze molens die aan het water liggen, met aan de oevers wuivend riet. Er wordt zelfs geschat dat er per jaar meer dan twee miljoen foto’s worden gemaakt van de molens. Maar de molens liggen hier niet voor niets, ze zijn gebouwd om het laag gelegen land droog te houden. Wil jij hier alles over weten, bezoek het bezoekerscentrum en één van de molens. Ook een rondvaart is mogelijk.

De kaasmarkten in Alkmaar, Edam en Gouda

Of je nu dol bent op kaas of niet, het blijft een bijzonder oer-Hollands tafereel – het handjeklap tussen de boeren en handelaren om de beste kazen. Natuurlijk is er niets echt aan en is het ‘handjeklap’ uitgegroeid tot een populaire bezienswaardigheid. Het ‘handjeklap’ om de beste kazen kun je elke zomer bekijken in Alkmaar, Edam en Gouda. Wil je alles weten van de kaasmarkt, dan kun je in Alkmaar onder leiding van een gids, de kaasmarkt ook echt betreden. Je mag kijken op de kaasmarkt, bij het weeggedeelte en bij de kaasdragerskamer.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Gouda? De absolute must-visits

Bootje varen in Giethoorn

Om een (romantisch) boottochtje te maken hoef je niet af te reizen naar Venetië, maar bezoek je gewoon Giethoorn. Een soort van mini-Venetië maar dan in Nederland! Door de vroegere veenontginning, ontstonden kleine veeneilandjes, waar men de huizen en de boerderijen op bouwden. Wat betekende dat deze alleen bereikbaar waren over bruggetjes óf met een smal bootje. Waar vroeger het veen over het water werdt vervoert, varen nu toeristen. Giethoorn is zeer populair onder toeristen, maar het is er zo leuke dat je hier absoluut een keer geweest moet zijn.

Tip! Blijf slapen op vakantiepark Giethoorn: gelegen in het hartje van Giethoorn centrum.

Bewonder de tulpenvelden

Ook onze tulpen- en bollenvelden zijn werelberoemd en staan in bijna elke toeristische folder. Oftewel, ook een bezoekje aan één van de vele tulpenvelden in de Bollenstreek moet op je bucketlist. Zeker weten dat je hier geen spijt van krijgt! De bijna eindeloze velden staan bomvol met bollen- en tulpen in de mooiste en vrolijkste kleuren. Ideaal voor een paar schitterende (Instagram) foto’s. Het bollenseizoen begint in maart met de krokussen, gevolgd door de narcissen en hyacinten en als laatste, vanaf midden april tot de eerste week van mei de tulpen.

Lees ook dit artikel: Een dagje Keukenhof is genieten

De heuvels van Zuid-Limburg

In dit gedeelte van Nederland waan je je in het buitenland – bijna on-Nederlands! Glooiende heuvels met weilanden en boomgarden, pittoreske dorpjes met traditionele witte vakwerkhuizen en holle landweggetjes met wegkruisen en kapelletjes. Perfect om te wandelen en te fietsen en ook bezienswaardigheden zijn er voldoende! Een aanrader is een klim naar de top van de Vaalserberg, met zijn 323 meter het hoogste natuurlijke punt van Nederland. Fotomomentje? Vergeet ook niet om te smullen van een stuk echte Limburgse vlaai.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Zuid-Limburg? 8 must-do’s

Ga wadlopen

Waar Wadlopen vroegen noodzakelijk was voor vissers, is het nu een populaire activiteit onder veel toeristen. Vanuit verschillende plekken wandel je onder begeleiding het Wad op en kun je genieten van een ongekend weids landschap dat je absoluut doet verbazen. Het is een ongerept stuk natuur, waar de zee de baas is en het gebied heeft vormgegeven. Bovendien is de kans groot dat je een zeehond spot! Er zijn diverse tochten mogelijk, van zwerftochten tot tochten naar Schiermonnikoog en Ameland. Interesse in een Waddentocht, dan is het wel aan te raden om deze te reserveren.

Bezoek één van de Waddeneilanden

Voor oneindige (witte) stranden hoef je echt niet af te reizen naar een ver oord, je kunt ook gewoon op één van de veerboten stappen, die je naar een van de vijf Waddeneilanden brengt. Want voor welk Waddeneiland je ook kiest, op elk Waddeneiland vind je een bijna oneindig strand met fraaie duinen. Een bezoekje aan één van de vijf eilanden, of allemaal kan natuurlijk ook, moet absoluut op je bucketlist. O ja, een dagje is echt veel te kort, dus maak er meteen een weekje of een lekker lang weekend van.

De Hunebedden in Drenthe

Niet heel spectaculair om te bekijken, maar hun geschiedenis daarentegen is wel interessant. Niet alleen zijn ze heel oud, ze dwingen ook vandaag te dag nog altijd respect af, hoe men deze keien van 20.000 kg op hun plek heeft gekregen. Nederland heeft 52 hunebedden, die allemaal gelegen zijn in Drenthe en die je allemaal kunt bezoeken, het grootse hunebed vind je in Borger nabij het Hunebedcentrum. Hier kom je ook alles te weten over de geschiedenis van deze monumenten. Goed om te weten: binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal.

Lees ook dit artikel: Wat te doen in Drenthe? Ontdek de must-visits!

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Ook al ben je geen cultuurliefhebber, toch moet je een bezoekje brengen aan Het Rijksmuseum, in Amsterdam. Het is niet alleen een van de mooiste en grootste musea in Nederland, je kunt hier ook de wereldberoemde werken, zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, ‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer en een zelfportret van Vincent Van Gogh bewonderen. Wereldberoemde Nederlandse schilderijen die (gewoon) in Nederland te bewonderen zijn! Natuurlijk herbergt het museum nog veel meer kunst. Vergeet ook niet om de Cuypersbibliotheek te bezoeken.

Tip! Koop je ticket online en sla de wachtrijen over bij het Rijksmuseum