De 6 mooiste kerstmarkten in België

Proef nostalgische kerstsferen op de Belgische kerstmarkten

 
 
Home / Artikelen / De 6 mooiste kerstmarkten in België
 

Op zoek naar een bestemming waar je overweldigd wordt door een nostalgische kerstsfeer? Dan is een bezoekje aan een van de vele kerstmarkten in België een prima idee. In alle delen van het land kom je schitterende kerstmarkten tegen. Een aantal steden springt er echter bovenuit! Reis je af naar grote steden als Brussel en Antwerpen, dan zit je altijd goed! Ook de kerstmarkten in de bruisende universiteitsstad Leuven zijn een aanrader. De nostalgie viert eveneens hoogtij in Gent en Hasselt. Of wat dacht je van genieten van een kerstmarkt én oneindig veel UNESCO Werelderfgoed? Ga dan naar Brugge!

Kerstmarkten in België: Hoe kom je er?

Je kunt prima met de auto naar een kerstmarkt in België. Maar je kunt ook kiezen om met de trein een van de kerstmarkten in België te bezoeken. Je reist comfortabel en bovendien rijden er op veel trajecten meerdere keren per dag treinen. Bekijk de mogelijkheden bij NS international

Tip! Wil je een aantal dagen struinen en genieten op één van de België kerstmarkten? Boek dan een hotel bij een kerstmarkt in België. Een hotel of een fijn all-in arrangement kun je boeken via Voordeeluitjes

Kerstmarkt in Brussel

Winterpret, kerstsfeer, kerstinkopen en de lekkere trek stillen; daarvoor ben je in de kerstperiode in Brussel aan het juiste adres. Hier vind je de grootste kerstmarkt van het land. Binnen het altijd al sprookjesachtige decor van het historisch centrum, straalt met alle kerstverlichting en -versiering de stad nog meer magie uit. De kerstmarkt ligt verspreid over de Grote Markt, het Sint-Kathelijneplein, de Vismarkt en de Munt. Je ziet de kerstmarkt al van ver, want er staat een reuzenrad op de Vismarkt. Je kunt ook de ijzers onderbinden op het Muntplein of een show bijwonen op de Grote Markt!

Met de trein reis je binnen 2 uur vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar Brussel. Een treinkaartje koop je bij NS International. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.

Tip! Zou je een paar dagen willen verblijven in Brussel? Kijk dan bij Voordeeluitjes

Kerstmarkt in Gent

In Gent tref je meer dan enkel een kerstmarkt met kraampjes, hier stuit je op de bruisende Gentse Winterfeesten. Een festijn voor alle leeftijden. De hartjes van de kids gaan sneller kloppen als ze de kerstman mogen ontmoeten. Je kunt hier ook vanaf grote hoogte in het reuzenrad de kerstsfeer bewonderen of ronddraaien in andere kermisattracties in winterse sferen. Woon ook de wervelende shows bij op de ijspiste of droom weg op de klanken van live muziek of tijdens een theatervoorstelling. Winterse lekkernijen en de mogelijkheid om de leukste kerstcadeautjes te scoren ontbreken ook niet!

Zou je een paar dagen willen verblijven in Gent? Kijk dan eens bij Voordeeluitjes. Voordeeluitjes heeft fijne all-in arrangementen voor in Gent

Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is altijd een topstad om te verkennen, maar met kerst kun je hier nog meer genieten. Wandel over de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein, de Groenplaats, het Koningin Astridplein en de Suikerrui tussen knusse houten chaletjes door, waardoor je je bijna op een wintersportbestemming waant. Dat idee gaat nog meer leven als je het tubeparcours ziet liggen op het Koning Astridplein; sjees in een grote band de berg af! Op de Groenplaats ligt bovendien ook nog een mooie ijsbaan. Er is hier voor jong en oud van alles te beleven.

De Thalys brengt je 12 keer per dag vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar Antwerpen in 1 uur en 11 minuten. Een treinkaartje koop je bij NS International. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International

Kerstmarkt in Leuven

Jaarlijks organiseert de stad Leuven het winterfestijn ‘Wintertijd’. De magische kerstmarkt met meer dan 170 kraampjes vormt een onderdeel van de feestelijkheden. Deze vind je aan het Herbert Hooverplein en Mgr. Ladeuzeplein. De kerstman verschuilt zich in een sparrenbos en wacht op een bezoekje van de kinderen. Verder is ook de stoomcarrousel een populaire attractie of schuif aan bij een verhalenverteller en luister naar wonderlijke kerstverhalen. Laat je ook verrassen door muziek en winterse delicatessen. Bewonder eveneens de wintertuin in de stijl van een Engelse landschapstuin op de Grote Markt!

Met de trein reis je binnen 3 uur vanuit Nederland rechtstreeks naar Mechelen. Daar stap je over op de trein naar Leuven. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.

Tip!
Zou je een paar dagen willen verblijven in Leuven? Kijk dan bij Voordeeluitjes

Kerstmarkt in Brugge

Het schitterende historisch centrum van Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is het ideale decor om in de decembermaand in de kerstsfeer te komen. Op de Grote Markt wordt jaarlijks een kerstmarkt georganiseerd. Het Belfort en de historische panden die de kerstmarkt omringen geven het geheel nog meer sfeer. Ook het Simon Stevinplein is elk jaar in de kerstsfeer gehuld. Bezoek de houten kerstkraampjes, warm jezelf op met een sterke jenever of een dampende glühwein en proef van typische lekkernijen als braadworst. Verder zal er in 2019 een kunstijsbaan komen aan het Minnewater.

De Thalys brengt je binnen 4 uur vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar Antwerpen, waar je overstapt richting Brugge. Voor de mogelijkheden en prijzen kun je kijken op NS International.

Tip! Zou je een paar dagen willen verblijven in Leuven? Kijk dan bij Voordeeluitjes

De Grote Markt in kerstsfeer

Kerstmarkt in Hasselt

Hasselt staat bekend als de beste winkelstad van Belgisch Limburg! Moet je nog kerstinkopen doen en wil je graag die echte kerstsfeer ervaren, dan kun je dit prima combineren met een bezoek aan de Winterland Kerstmarkt op het Kolonel Dusartplein. Wist je al dat hier het huis van de kerstman staat? Daarnaast kun je hier ook je schaatstalent tonen op de ijsbaan of het grootste plezier beleven in een van de kermisattracties. Uiteraard word je hier omringd door knusse kerstkraampjes met de mooiste kerstartikelen en heerlijke versnaperingen die bijdragen aan dat nostalgische kerstgevoel!

Zou je een paar dagen willen verblijven in Hasselt? Boek dan een hotel via Booking