6 kinder-uitjes in Flevoland – voor elk wat wils

Van educatief tot superspannend - voor elk wat wils!

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Leuk met kinderen  /  6 kinder-uitjes in Flevoland – voor elk wat wils
 

Wat Nederland tot een leuk vakantieland maakt, is dat er ontzettend veel te doen en te beleven is voor kinderen. In elke provincie vind je talloze kinderattracties. Dat geldt ook zeker voor de jongste provincie van Nederland: Flevoland! De kinderattracties in Flevoland zijn zeer gevarieerd. Zo is ervoor iedereen wel wat leuks te doen en ook voor elke portemonnee is er wel een te gekke kinderbestemming te vinden. We hebben een selectie gemaakt van de leukste kinderuitjes in Flevoland.

Dagje eropuit – koop je tickets online

Aviodrome

Wie is er niet gefascineerd door vliegtuigen? Het Aviodrome is een luchtvaart-themapark. Er is een collectie van 100 vliegtuigen en je mag aan boord stappen van een heuse Boeing 747. Maar het blijft niet alleen bij kijken: er zijn vele speelattracties of doe mee aan een piloten- of stewardessenopleiding. Je mag ook plaatsnemen in een vluchtsimulator! Er is eveneens een 4D filmtheater, een radiokamer waar je morse mag seinen of bezoek de schatkamers met bijzondere objecten uit de luchtvaartgeschiedenis.

Walibi Holland

Walibi staat vooral bekend om zijn vele spannende achtbanen voor de echte durfals: de Robin Hood, de Condor en de Goliath – de snelste, langste en hoogste achtbaan van de Benelux en nog acht andere achtbanen. Daarnaast zijn er ook enkele familie attracties. Maar Walibi Holland is, met name geschikt voor tieners en ouderen die dol zijn op spannende achtbanen. Met Halloween kun je ook de super spannende Fright Nights bezoeken. Interesse in meer dagen Walibi, reserveer dan een huisje in Walibi Village, binnen enkele minuten sta je dan in Walibi. Ideaal!

Bataviawerf

Reis terug in de tijd naar de Gouden Eeuw, waarin de Nederlandse scheepvaart hoogtij vierde, door een bezoek te brengen aan de Bataviawerf in Lelystad. Bewonder de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. Tijdens een rondleiding op dit schip worden de mooiste verhalen verteld over de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis. Bekijk de kanonnen, de kombuis, de grote kajuit en ervaar het zeemansleven! Daarnaast kun je op de werf ooggetuige zijn van hoe er hard gewerkt wordt aan het onderhoud en de bouw van de schepen.

Het Belevenissenbos

Het Belevenissenbos in Lelystad is een groot natuurlijk speelbos. Het is maar liefst 40 hectare groot. Balanceren op boomstammen, klimmen en klauteren in bomen en over touwbruggen, spelen in het water en in het zand: hier kan en mag het allemaal! Er is een stormbaan, een survivalroute en er zijn parcoursen voor crossfietsen. Ook liefhebbers van geocaching komen aan hun trekken met routes met leuke opdrachten en ludieke verstopplekken. Of wat dacht je van een spannende expeditie met een kano? Verveling is uitgesloten! Adres: Veldweg 98, Lelystad.

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is een tropisch paradijs waar je met kinderen op reis kunt naar verre bestemmingen! Wat dacht je van een verkenningstocht door het Amazone regenwoud of het Mangrovebos? Wandel door bloemrijke tropische tuinen en bewonder de dieren van de Orchideeën Hoeve: aapjes, eenden, leguanen, lori’s, vogels, vlinders, vissen en schildpadden. Je vergeet bijna dat je gewoon in Nederland bent. Geniet na met een hapje en een drankje in het restaurant en koop een souvenir in de winkel. Adres: Oosterringweg 34, Luttelgeest.

Pit Veiligheid

Welk kind is niet geïntrigeerd door deze redders in nood; de politie, brandweer en ambulance? In Almere is hier een heel museum aan gewijd. Hier beleven kinderen de wereld van de politie, brandweer en ambulance. Niet alleen zijn er veel objecten uit deze wereld te bewonderen, er kunnen ook interactieve games gespeeld worden en er worden rondleidingen gegeven door deskundigen, die bijzondere verhalen vertellen. Enkele pronkstukken van het museum zijn; een blusboot, een pantservoertuig en een Porsche als surveillanceauto. Adres: Schipperplein 4, Almere.

Lees ook deze artikelen met Flevoland in de hoofdrol:

Wat te doen in Flevoland? De hoogtepunten!
5 vakantieparken voor waterliefhebbers!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.