Pret- en dierenparken in Zuid-Holland

Voor jong en oud en elk budget

 
 
Home / Artikelen / Pret- en dierenparken in Zuid-Holland
 

In Zuid-Holland liggen diverse bekende pretparken en dierentuinen, maar ook verrassende, minder bekende themaparken voor een leuk dagje weg met de kinderen. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is met anderhalf miljoen bezoekers nog altijd de grootste publiekstrekker van de provincie. Daarna volgen Duinrell in Wassenaar en Madurodam in Den Haag, die na een grondige verbouwing stijgt in populariteit. Maar Zuid-Holland heeft nog een aantal, boeiende pret- en dierenparken.

Sea Life

Sea Life ligt op de boulevard in Scheveningen. Hier leer je alles over de onderwaterwereld. Bij het grote Noordzee aquarium zie je onder meer roggen en een heuse stierkophaai. In de Voelpoel mag je diverse diertjes aanraken, zoals een zeeanemoon. In het Amazonia aquarium zwemmen schildpadden, piranha’s en allerlei kleurige vissen. Buiten wonen ook nog pinguïns en otters. Naast de dagelijkse presentaties zijn er ook kinderactiviteiten waaronder een speurtocht. 

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp wonen de bewoners in hun zo goed mogelijk nagebouwde leefomgeving. In het Oceanium kun je onder water kijken naar al het schoons wat de zee te bieden heeft. Amazonica, waar wonderschone vlinders om je heen vliegen, laat je Zuid-Amerika ervaren. Alle werelddelen passeren met hun biotoop en dieren! En ga je via de Chinese tuin naar buiten, dan verlaat je de diergaarde in rust en harmonie. De dierentuin is bovendien gunstig gelegen vlak bij Station Rotterdam Centraal.

Drievliet

Tijdens een dagje Drievliet is plezier absoluut verzekerd! Drievliet is overzichtelijk en heeft verschillende picknickplaatsen. Er zijn veilige kleuterattracties en familieattracties. Maar er zijn ook spectaculaire attracties voor de wat oudere kinderen zoals een grote piratenboot, een spectaculaire acht- en waterbaan en een hoge zweefmolen. Leuk zijn ook de live shows. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Kortom, een fijn pretpark dat met name geschikt is voor kinderen tot 12 jaar.

Duinrell

Van een dagje Duinrell worden de kinderen pas echt blij, want Duinrell biedt het beste van twee werelden: een attractiepark en een glijbanenparadijs. Urenlang zwemmen en glijden in het grootste glijbanenparadijs van Europa, terwijl het attractiepark beschikt over meer dan veertig attracties voor jong en oud. Duinrell is superleuk voor een dagje weg. Maar je kunt er ook voor kiezen om een bungalow te boeken op Vakantiepark Duinrell! Je krijgt dan gratis toegang tot zowel het Tikibad als het pretpark. Ideaal!

Vogelpark Avifauna

De keur aan bijzondere vogelsoorten uit alle werelddelen is verrassend, met als hoogtepunt de demonstraties waarbij diverse schitterende vogels vrijgelaten worden uit hun kooi en boven het park en het meer rondvliegen. Bezoekers hebben goed zicht op de prachtige vogels en krijgen een uitstekende uitleg. Leuk voor kinderen, maar ook volwassenen steken er iets op. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje en voor de kinderen is er ook nog een grote speeltuin met speelhal.