6x uniek en verrassend uit eten. Heerlijk!

Hier wordt dineren een beleving

 
 
Lekker weg tips  /  Artikelen  /  Nederland ontdekken  /  6x uniek en verrassend uit eten. Heerlijk!
 

Uit eten is altijd leuk! Veel van ons hebben dan ook een favoriet restaurant, waar we keer op keer graag terug komen. Niets mis mee! Maar wil je eens groots uitpakken of heb je wat speciaals te vieren, als je kiest voor een van de onderstaande eetgelegenheden, dan wordt uit eten top! Hier wordt uit eten meer een beleving, waar niet alleen je smaakpupillen worden geprikkeld. Oftewel, deze eetgelegenheden zijn perfect om iemand mee te verrassen. Want hier wil (moet) je een keer gegeten hebben. Dus, reserveer een plekje of geef het cadeau in de vorm van een cadeaubon.

Uniek uit eten – de toppers

Dineren in de top van de Euromast

Met een hoogte van 185 meter, torent de Euromast hoog boven Rotterdam uit. Het is dan ook een van de toeristische hoogtepunten van Rotterdam, waar je niet alleen kunt genieten van een schitterend uitzicht, je kunt ook eten in de brasserie, op een hoogte van 100 meter. De Braserie is elke dag geopend, voor een ontbijt, lunch of diner, alles is mogelijk. Maar ga je voor de absolute unieke beleving, schuif dan aan in de avond. Het uitzicht is dan nog mooier, als tienduizenden lichtjes de Rotterdamse skyline verlichten. Wil je aanschuiven in de Brasserie, dan moet je wel eerst entree betalen, maar dan kun je ook een klim maken, naar de top van de Euromast.

Reserveer hier een overnachting of geeft het candlelight diner cadeau
Lees ook: 10 x de absolute must-see van Rotterdam

Smikkelen in een rijdende trein

Genieten van een culinair hoogstandje in combinatie met een ontdekkingstocht door het Groene Hart, het kan als je aan boord stapt van de ‘Dinner train’. Terwijl het treinrestaurant een vaste route door het Groene Hart rijdt, geniet jij van een lunch of een 4-gangen diner geïnspireerd, op de route door het Groene Hart. Uniek en natuurlijk lekker. Jullie stappen op in het Centraal Station en tijdens de rit, die zo’n 2.45 uur duurt, kunnen jullie genieten van het typische Nederlandse landschap als van een overheerlijk diner. De culinaire treinreis eindigt ook weer op het Centraal Station. Interesse? Dineren in de trein kun je ook bestellen in de vorm van een cadeaubon.

Dineren op een scheepsdek

In hartje Rotterdam direct naast de Erasmusbrug, ligt het indrukwekkende schip de SS Rotterdam (voorgoed) aangemeerd. Ooit voer dit schip over de oceaan naar New York. Maar dit is verleden tijd en doet het schip nu dienst als luxe hotel en kun je er heerlijk dineren in het ‘Lido grillrestaurant’ op het Promenade Deck. Met name bij mooi weer is het een geliefde diner-spot. Smul van een lunch of diner en geniet van de fantastische skyline van Rotterdam. Wandel over het buitendek en ga pootjebaden in het originele zwembad uit de jaren zestig. Je kunt een diner uitstekend combineren met een overnachting op de SS Rotterdam!

Lees ook: 10 x de absolute must-see van Rotterdam

Chique dineren in een kasteel!

In Zuid-Limburg, nabij Maastricht ligt het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. Hier kun je super chic dineren in het met een Michelin ster bekroonde Restaurant Château Neercanne. Je waant je voor heel eventjes terug in de middeleeuwen. Ook het uitzicht op de baroktuin en de Zuid-Limburgse heuvels is adembenemend. Bij mooi weer is ook het terras geopend. De keuken is Frans georiënteerd en maakt de kok zoveel mogelijk gebruik, van producten uit de streek. Goed om te weten: Restaurant Château Neercanne is sinds 1986 onafgebroken bekroond met 1 Michelinster. Reserveren is gewenst!

Smullen in een draaiend restaurant

De Koperen Hoogte was oorspronkelijk een oude watertoren uit 1932. Nu is het verbouwd tot een sfeervol hotel met een uniek restaurant: ‘Panorama Restaurant De Koperen Hoogte ‘. Niet alleen de hoogte is bijzonder (55 meter) het restaurant draait tijdens het diner ook rond en krijgen gasten hierdoor, een panoramisch en magnifiek uitzicht op de omgeving. In het Panorama Restaurant kun je heerlijk à la carte genieten. Reserveren is gewenst en wil je er een uniek uitstapje van maken, reserveer dan een van de luxe hotelkamers met een tweepersoons jacuzzi en fijne boxspringbedden.

Smullen op de grachten

Hollandser als dit ga je niet vinden! Varen over de pittoreske grachten van Amsterdam, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, terwijl je smult van een heerlijk diner of een lunch. Er zijn diverse culinaire rondvaarten boekbaar, zowel overdag als in de avonduren! Zeker een avondrondvaart is een aanrader, want de grachten en ook de indrukwekkende grachtenpanden zijn dan schitterend verlicht. De culinaire diners vinden zowel plaats in de winter, als ook in de zomer. Reserveren is gewenst! Ook leuk, geef deze rondvaart cadeau.

Lees ook: Wat te doen in Amsterdam? Dé 11 must-visits!
Lees ook: Rondvaart door Amsterdam. Een aanrader!


Ook voor een all-inclusive vakantie kun je in Nederland terecht. Lekkerwegtips is op zoek gegaan naar goede all-in vakantieaanbieders, zodat jij onbezorgd kunt genieten.

NOOIT MEER DE LEUKSTE VAKANTIE-TIPS MISSEN?

Laat je inspireren! Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief. In onze Privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.